Μια εικόνα χίλιες λέξεις και οι φωτο που δημοσιεύουμε , επιβεβαιώνουν την γνωστή αυτή παμπάλαια ρήση.
«Περιφέρεια και Δήμος ΑΠΕΤΥΧΑΝ στην αντιμετώπιση των πλημμυρών» καταγγέλλει , η παράταξη « Προοπτική Ζωής» του Κώστα Ασκούνη.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της , η παράταξη του τέως δημάρχου «οι Τζιτζιφιές και ένα μεγάλο μέρος του Κέντρου της Καλλιθέας για ακόμα μια φορά, πλημμύρισαν με τις περιουσίες των πολιτών να καταστρέφονται. Υπόγεια parking, επιχειρήσεις, ισόγειες κατοικίες και αυτοκίνητα έχουν υποστεί ΞΑΝΑ μεγάλες ζημιές».

Ο κ. Ασκούνης , υπενθυμίζει ότι « είναι η δεύτερη φορά που η Καλλιθέα μετρά τις πληγές της, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 30ης Σεπτεμβρίου του 2018» και αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερες τις «εθύνες της Περιφέρειας και του Δήμου.
Οι ευθύνες της Περιφέρειας, σημειώνει , είναι «οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπεράτωση των έργων του Παραλιακού Μετώπου και ειδικότερα στην κατασκευή του ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ» που « δημιούργησαν σε όλους τους παραλιακούς Δήμους μεγάλα προβλήματα που συμπυκνώνονται στις εικόνες ντροπής, που έκαναν του γύρω του κόσμου, με το Λεωφορείο της γραμμής «πνιγμένο» στα νερά της οδού Ποσειδώνος στην Καλλιθέ»α.

Οι ευθύνες του Δήμου έγκειται στο ότι «οι Τζιτζιφιές που μετατράπηκαν σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Καλλιθέας, με τους πίδακες νερού να ξεπηδούν στην μέση του δρόμου, είναι η απόδειξη της αποτυχίας του κ. Κάρναβου».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά , « ο Δήμαρχος είχε 7 χρόνια μπροστά του, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές του 2018, να ασχοληθεί σοβαρά και να σχεδιάσει τα απαραίτητα έργα. Ίσως για τον Δήμαρχο των social η επικοινωνιακή του εικόνα να είναι πιο σημαντική από τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας και τους πολίτες.
Τέλος, παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ.Κάρναβου στα Μ.Μ.Ε. Η μόνιμη επωδός να μεταθέτει τις ευθύνες του σε κάποιον άλλον (για όλα τα μεγάλα προβλήματα πάντα κάποιος άλλος φταίει) δεν τιμάει το θεσμό που υπηρετεί και δεν βοηθάει την πόλη. Πρέπει να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να βάλει και αυτός το λιθαράκι του να πάμε ένα βήμα μπροστά την Καλλιθέα.
Οι πολίτες θέλουν έναν Δήμαρχο που να αναγνωρίζει, αλλά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του», υπογραμμίζει ο κ. Ασκούνης , στην ανακοίνωση του.