Θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πεντέλης με τον Συνδυασμό «Μπορούμε Καλύτερα» της Νατάσσας Κοσμοπούλου.
Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το έτος 1995. Από το έτος 1988 δραστηριοποιοίμαι ερευνητικά και ενεργά στο χώρο του Δικαίου Περιβάλλοντος. Έχω διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Περιφέρεια Αττικής , σε Διεθνείς Οργανισμούς (EPLO ,ICRE8) , στον ΣΠΑΠ, δήμους, Περιβαλλοντικές μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε Ενώσεις Πολιτών. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβούλιο των Πρασίνων.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεντέλης.
“Σήμερα το περιβάλλον χρειάζεται υπερασπιστές και μέσα στα δημοτικά συμβούλια”
Εκτός από την μακροχρόνια φιλία μου με την Νατάσα υπάρχει και απόλυτη προγραμματική σύγκληση στις θέσεις μας για τα καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής. Εκπονούμε εδώ και μήνες με την περιβαλλοντική ομάδα του συνδυασμού το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της πόλης υιοθετώντας τους βασικούς άξονες μιας πράσινης agenda για τον δήμο.
Στην επόμενη δημοτική περίοδο διακυβεύονται πολλά για την Πεντέλη και το μέλλον της. Δεν υπάρχει χρόνος για παρόλες, πράσινο ξέπλυμα-greenwashing, απραξία σε ουσιαστικά περιβαλλοντικά θέματα της πόλης, βιομηχανία αναθέσεων μελετών χωρίς καμία αξία ή προοπτική που καθορίζουν σήμερα την περιβαλλοντική πολιτική του δήμου μας.
Μια πράσινη πολιτική στην αυτοδιοίκηση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία την εποχή της κλιματικής κρίσης.

*Δικηγόρος, μέλος του Συμβουλίου των Πράσινων

Προηγούμενο άρθροΈργα στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος
Επόμενο άρθροΥποψήφιοι με Κράτσα από Κεφαλλονιά