Ξεκίνησε και συνεχίζεται έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στην Κέρκυρα , η τέταρτη φάση της διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η διανομή πραγματοποιείται από τις 9 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. στο Τρίκλινο.
Οι 1.200 οικογένειες από την Κέρκυρα και τους Παξούς παραλαμβάνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ειδικότερα θα διανεμηθούν: Γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, φακές, φασόλια, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, φρούτα και φέτα.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν: τον Α.Μ.Κ.Α., την αστυνομική ταυτότητα και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής) και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας πληρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) έχουν δηλώσει στην αίτηση τους ότι επιθυμούν να είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».