Έξαλλη είναι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ , με το δήμαρχο Νικαίας –Ρέντη , Γιώργο Ιωακειμίδη .
Αιτία , μια συκοφαντική- όπως τη χαρακτηρίζουν στελέχη της- ανάρτηση του , για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ , με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και συγκεκριμένα για τα Ολυμπιακά Έργα .
Στην ανάρτηση του , την οποία αυτούσια δημοσιεύουμε παρακάτω , ο κ. Ιωακειμίδης , παραθέτει, τονίζουν , ψευδέστατα στοιχεία , που βγάζουν « μάτι» ακόμη και για κάποιον αδαή, προκειμένου να καταλήξει στα « συμπεράσματα» που εξυπηρετούν την σκοπιμότητα του.
Ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι το κλειστό της « Άρσης Βαρών» στη Νίκαια κόστισε 450 εκατομμύρια ευρώ .
Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια βεβαία είναι ,τονίζουν , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λογιτηρίου του Κράτους , το 2007 ( δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ) ότι το συγκεκριμένο στάδιο , κόστισε σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ …λιγότερα , απ΄όσα αναφέρει ο δήμαρχος της Νίκαιας.
Και αναρωτιούνται τα κεντρικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, για τον κ. Ιωακειμίδη , που εκλεγόταν και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ :
-Είναι δυνατόν ο εδώ και 10 χρόνια δήμαρχος της Νίκαιας , να μη γνώριζε πόσο στοίχισε ;
– Είναι δυνατόν κάποιος που είναι σχεδόν …30 χρόνια δήμαρχος ( από το Ρέντη που πρωτοεξελέγη), να να υποστηρίζει ότι μπορεί να υπήρξε ποτέ τέτοια κατασκευή που να στοίχισε « σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ» ;
Ακόμη επισημαίνουν ότι στα 47 εκατομμύρια ευρώ που τελικά στοίχισε το « κλειστό» της Άρσης Βαρών , συμπεριλαμβάνονται και μια σειρά άλλες δαπάνες ( διαμόρφωση παραπλήσιων χώρων κ.α )
Όπως επίσης υπογραμμίζουν ότι ο αρχικός προυπολογισμός του έργου , στο φάκελο που είχε κατατεθεί τη δεκαετία του ΄90 ήταν σε δραχμές τότε , και τελικά άρχισε να κατασκευάζεται, όταν ίσχυε το ευρώ .
Χαρακτηρίζουν δε εξωφρενικό , δήμαρχος που είναι μάλιστα και επικεφαλής παράταξης της ΚΕΔΕ , να επικαλείται για να « αποδείξει» δήθεν σπατάλη , ότι το « κλειστό» είχε και θέρμανση.
Λες και δεν γνωρίζει , λένε, ότι δεν είχε κατασκευαστεί μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ως μόνιμη έδρα της εθνικής μας ολυμπιακής ομάδας της Άρσης Βαρών και μετέπειτα ( άσχετα με το τι συνέβη στη συνέχεια , εξαιτίας και με τις καταγγελίες για ντόπινγκ κ.α ) .Αυτό άραγε πώς θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχε θέρμανση ; Μόνο το καλοκαίρι θα «προπονούνταν » εκεί;
Εκεί που όμως , η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θεωρεί πλέον casus Bellli , αυτό που έπραξε ο κ. Ιωακειμίδης , είναι η ανάσυρση και πλήρης υιοθέτηση , όπως αναφέρουν στελέχη της , όλων εκείνων που είχαν διατυπωθεί κυρίως από ακροδεξιούς και άλλους ακραίους κύκλους και που βεβαίως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν . Ούτε επισήμως οι επόμενες κυβερνήσεις είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκαν .
Συγκεκριμένα , ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρει ότι « ξοδεύτηκαν λεφτά, λεφτά, έτσι χωρίς πρόγραμμα για να κάνουν πλούσιους κάποιους εργολάβους και φτωχότερη τη χώρα».
Προφανώς, σημειώνουν , είναι πολλά εκείνα που του « διαφεύγουν» του κ. Ιωακειμίδη για το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων .
Ότι στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονταν ακόμη πχ και η …ζεύξη Ρίου – Αντιρίου , η επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι το Αιγάλεω ( τότε μέχρι τον Ελαιώνα) , η κατασκευή του ΤΡΑΜ , η διαπλάτυνση στον Κηφισό και το « δακτυλίδι» στο ΣΕΦ , τόσο σημαντικά για το δήμο του , νέες πτέρυγες νοσοκομείων ( πχ Τζάννειο ), πακτωλός χρημάτων στους δήμους για αναπλάσεις, η αγορά εκατοντάδων νέων λεωφορείων και τρόλευ , η επιχορήγηση ακόμη και ιδιοκτητών ταξί για να αλλάξουν τα παλαιά τους οχήματα , το Ολυμπιακό Χωριό ,με νοσοκομείο , αθλητικές εγκαταστάσεις και εκατοντάδες διαμερίσματα που στεγάζουν τώρα ωφελούμενους της Εργατικής Εστίας , κ.α
Το κυριότερο όμως που του διαφεύγει , είναι , προσθέτουν , το ΓΙΑΤΙ αποφασίστηκε να γίνει η Άρση Βαρών στη Νίκαια .
Και αν ως δήμαρχος όμορου Δήμου , είχε αδιαφορήσει να μάθει τους λόγους , όφειλε να ενδιαφερθεί όταν ανέλαβε τα ηνία της πόλης που είχε το « Κλειστό».
Ήταν η Δημοτική Αρχή Τράπαλη και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου τότε , που είχε επιζητήσει να κατασκευαστεί και την πόλη τους ολυμπιακό αθλητικό κέντρο .
Ως προς τις ευθύνες της μη αξιοποίησης του στη συνέχεια , η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τον καλεί να κάνει μια ενδοσκόπηση και να …θυμηθεί :
_ Μετά το 2004 ποιοι ήταν κυβέρνηση και είχαν ευθύνη για την αξιοποίηση τους;
– Ο ίδιος ως δήμαρχος τα τελευταία 10 χρόνια τι έπραξε; Πόσες φορές και …πότε έθεσε έστω και για απλή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο ακίνητο;
– Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι τυχόν ελλείψεις σε ΜΕΘ …18 χρόνια μετά , οφείλεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Πέραν αυτών όμως των καταγγελιών –επισημάνσεων του ΚΙΝΑΛ, υπάρχει και ένα μείζον πολιτικό ζήτημα , που οφείλει ηγεσία του , να απαντήσει:
Πως γίνεται να καταγγέλλει τον κ. Ιωακειμίδη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ , να είναι στην πρώτη γραμμή της Δημοτικής του Αρχής κατέχοντας διάφορες θέσεις ;

Η ανάρτηση
Ολόκληρη η επίμαχη ανάρτηση του κ. Ιωακειμίδη , έχει ως εξής :
«Γιατί έπρεπε να κοστίσει τόσο;
Με αφορμή τις εργασίες που Πανεπιστημίου Πειραιά στην Άρση Βαρών είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ όλους τους χώρους του κτιρίου και να μείνω έκπληκτος από την σπατάλη χρήματος χωρίς λόγο στην εγκατάσταση αυτή.
Ένα κτίριο που χρησιμοποιήθηκε όλες κι όλες 40 ημέρες κόστισε 450.000.000€. Δηλαδή παραπάνω από 10.000.000€ για κάθε μέρα χρήσης του. Χωρίς καμία προοπτική για τη χρήση του την επόμενη μέρα και αυτό ήταν το χειρότερο. Ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα, χρήματα που τα δανείστηκε η χώρα χωρίς να ξέρουν έστω, τι θα κάνουν αυτά τα κτίρια την επόμενη μέρα.
Ταλαντεύτηκαν για το τι θα κάνουν με το κτίριο για κάποια χρόνια και μετά το παραχώρησαν στο Πανεπιστήμιο χωρίς να φροντίσουν να το χρηματοδοτήσουν για να μετατραπεί σε Πανεπιστήμιο. Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια για να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει τις εργασίες. Κι όλα αυτά για ένα έργο που κόστισε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ.
Μόνο το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ποτέ καθώς οι αγώνες έγιναν Αύγουστο. Να μην μιλήσω για την αρένα των 5.000 θεατών που κανείς δεν ξέρει τι να την κάνει σήμερα.
Λεφτά, λεφτά, λεφτά που ξοδεύτηκαν έτσι χωρίς πρόγραμμα για να κάνουν πλούσιους κάποιους εργολάβους και φτωχότερη τη χώρα. Για να μπούμε λίγα χρόνια μετά σε υποχρεώσεις μνημονίων και να μην ξέρουμε αν θα ορθοποδήσει η χώρα και πότε. Να πληρώνουμε χωρίς να βλέπουμε φως.
Πονάω ακόμη περισσότερο αυτή τη στιγμή που οι άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς ΜΕΘ, χωρίς αντίστοιχες υποδομές υγείας και παιδείας. Κρίμα για την Ελλάδα κρίμα για το λαό μας που τ’ ανέχτηκε όλα αυτά».