Το αίτημα που επανειλημμένα έχει καταθέσει για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με μοναδικό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Παιδείας , σε Νίκαια –Ρέντη , επανέφερε , ο επικεφαλής της « Δημοκρατικής Συνεργασίας» και της μείζονος μειοψηφίας , Άκης Τούντας.
Το θέμα , ο κ. Τούντας επανέφερε με αφορμή την δια περιφοράς «συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου , που είχε μοναδικό θέμα τον εμπλουτισμό με νέα ειδικότητες του ΕΠΑΛ Νικαίας.
Σ΄επιστολή του , προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , αναφέρει ότι η παράταξη του, ψηφίζει θετικά στο μοναδικό θέμα της έκτακτης αυτής συνεδρίασης αλλά « επ’ ευκαιρίας τοιαύτης εγείρονται όμως, ερωτηματικά που έχουν τεθεί κατ’ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχουν απαντηθεί από τη Δημοτική Αρχή τα οποία και επαναλαμβάνουμε:
1. Πότε θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με θέμα την παιδεία που είχε αναβληθεί σχεδόν 2 χρόνια πριν και έκτοτε αγνοείται το πότε θα επαναληφθεί.
2. Ποια είναι η θέση της η Δημοτικής αρχής σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΕΠΑΛ δεδομένου ότι για το συγκεκριμένο κτίριο που στεγάζεται , εξ’ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Δηλαδή, ο Δήμος χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους για να καλύψει λειτουργικές και κτιριακές δαπάνες ενός κτιριακού συγκροτήματος που δεν του ανήκει; Πως διενεργούνται εργασίες και από ποιους; Με ποιες αποφάσεις και από ποιους εργολάβους; Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δύναται το σχολείο να ενταχθεί, υποβάλλοντας σχετική πρόταση, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά προγράμματα για τη βελτίωση της θέσης του γενικά, ή εκλείπει αυτή η δυνατότητα από το συγκεκριμένο Λύκειο λόγω έλλειψης γνώσης για το ιδιοκτησιακό του καθεστώς; Τέλος, το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αφορά μόνο το ΕΠΑΛ ή και άλλα σχολικά κτιριακά συγκροτήματα της Πόλης μας και το Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί;
Καλούμε τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, ιδιαίτερα δε, εκείνους που κατέχουν παράλληλα την ιδιότητα του δασκάλου και του καθηγητή σε Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Πόλης μας να τοποθετηθούν και βεβαίως τη Δημοτική Αρχή, τη Σχολική Επιτροπή και το Δήμαρχο να απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς».

Προηγούμενο άρθροΜαθητικός μαραθώνιος στο Ρέθυμνο
Επόμενο άρθροΗ μαρίνα Αλίμου το κεντρικό « αεροδρόμιο» των υδροπλάνων. Εντός του ’22 πτήσεις προς Τήνο -Πάτμο