Home -top Κήρυξαν “πόλεμο” στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο , Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο.Έκοψαν...

Κήρυξαν “πόλεμο” στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο , Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο.Έκοψαν τη μισθοδοσία αποσπασμένων υπαλλήλων


Μια πρωτοφανής- δίχως προηγούμενο στην Αυτοδιοίκηση- απόφαση ,έλαβε πριν λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, ύστερα από σχετική εισήγηση του ίδιου του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη.
“Δικαιωματικά”, επικαλούμενοι και ερμηνεύοντας με τη δική τους αντίληψη το Σύνταγμα , αναγνωρίζουν στον εαυτό τους , να αποφαίνονται …εκείνοι ποιοι… ψηφισθέντες νόμοι είναι αντισυνταγματικοί ή όχι και συνάμα ποιους αποδέχονται να εφαρμόσουν ή όχι . Το οποίο μπορεί, να εκληφθεί και ως ευθεία αμφισβήτηση της Νομοθετικής και Εκτελεστικής Εξουσία στη χώρα μας .
Συγκεκριμένα , το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου , αποφάσισε ομόφωνα και κόβει από 1η Ιουλίου , τη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του , που έχουν αποσπασθεί σε διάφορους άλλους φορείς . Κρίνοντας ,όπως ανέφερε και ο δήμαρχος στην εισήγηση του , ότι είναι ” αντισυνταγματικός” ο νόμος που υποχρεώνει το δήμο αλλά και κάθε φορέα να πληρώνει εκείνος τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του , που παίρνουν απόσπαση.
Μάλιστα προέβη και σε μια άλλη πρωτοφανή κίνηση: Το ” εντέλλεται” στους αρμόδιους υπαλλήλους για τη διακοπή της μισθοδοσίας των αποσπασθέντων εργαζομένων , το έδωσε το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο , συμπεριλαμβάνοντας το, στη σχετική απόφαση. Και όχι ο δήμαρχος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Ήδη οι αποσπασθέντες υπάλληλοι , έλαβαν σχετικό email ,με το οποίο ενημερώνονται ότι διακόπτεται η μισθοδοσία τους , παρότι ακόμη δεν έχει αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση αυτή!

Exit mobile version