Με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το τοπικό Δασαρχείο, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί άμεσα να κοπούν και να απομακρυνθούν τα καμένα δένδρα κοντά στο οδικό δίκτυο, τα οποία απειλούν με ατύχημα τους διερχομένους.
Στο έγγραφο αυτό ο κ. Σταμούλης αναφέρει:

« Σας γνωρίζουμε, ότι στις περιοχές του Δήμου Μεγαρέων, στα Γεράνεια όρη, όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά από 20 Μαΐου 2021, πολλά καμένα δέντρα έπεφταν και στους δρόμους, τα οποία απέσυραν μηχανήματα του Δήμου.
Υπάρχουν όμως πάρα πολλά καμένα δέντρα δεξιά και αριστερά του οδικού δικτύου, η κατάσταση των οποίων δείχνει, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στο δρόμο με ολέθριες συνέπειες για τους διερχόμενους πολίτες πεζούς και εποχούμενος.
Έχουν ήδη ξεκινήσει και πέφτουν, επομένως ο κίνδυνος είναι άμεσος.
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτά τα καμένα δέντρα να απομακρυνθούν πριν είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»
Το έγγραφο ο Δήμαρχος το κοινοποίησε επίσης στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, στην Περιφέρεια Αττικής, στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.