Όμορφες στιγμές παιχνιδιού, χαράς και ξενοιασιάς για τα παιδιά, καθώς ο Δήμος Δελφών, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου διοργανώνουν kids festival, μία ιδιαίτερη ψυχαγωγική εκδήλωση στην Ιτέα, στην Πλατεία Μαϊάμι, την Πέμπτη 15 Ιουνίο.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει φουσκωτό παιδότοπο, face painting, τραμπολίνο, τοξοβολία, πίστα bowling και γκολφ, στίβο μάχης-survivor και πολλές ακόμα εκπλήξεις, δράσεις που στο σύνολό τους θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για αρκετές ώρες.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Χρυσούλα Πονήρη-Σεγδίτσα, προσκαλούν γονείς και παιδιά να δώσουν το παρών, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο και την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. «Ο Δήμος Δελφών, πιστός στο ρόλο του και με στόχο να βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα, διοργανώνει μία ακόμα όμορφη εκδήλωση για τα παιδιά, δημιουργώντας ασφαλείς συνθήκες για παιχνίδι, αλλά κυρίως τις προϋποθέσεις ώστε να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες», δηλώνει η Αντιδήμαρχος, κ. Χρυσούλα Πονήρη-Σεγδίτσα.
Όταν ο Ελύτης και ο Ρίτσος “γνώρισαν” τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ Ι.Ρέντη

Εκθέσεις κολάζ εμπνευσμένα από έργα Ελύτη και Ρίτσου με θέμα το Αιγαιοπελαγίτικο φως, συνδυασμένα με μοτίβα αγιογραφίας θα παρουσιάσουν τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 8.00 το απόγευμα στον πεζόδρομο Ραιδεστού (Νίκαια).
Πιο συγκεκριμένα οι ομάδες του προγράμματος «Πολιτισμός & Υγεία-Το Δίκτυο» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου θα παρουσιάσουν τα έργα τους και με εικόνα και ήχο θα αποκαλύψουν την επίδραση που έχει η Τέχνη στη χαρά και την ευτυχία. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη μαέστρο Μαρία Κάτσαρη και τους συνεργάτες της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Πολιτισμός & Υγεία», οι ομάδες των ΚΑΠΗ μετακινήθηκαν σε χώρους πολιτισμού σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες και εκεί ΄΄δούλεψαν΄΄ κυρίως την μνήμη και την κατάθλιψη Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μοναδικό στην χώρα μας, εν αντιθέσει με το εξωτερικό που αποτελεί πλέον, εδώ και 30 χρόνια την αιχμή του δόρατος στην υγεία. Στα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη εφαρμόζεται από το 2018.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΤουρνουά «3on3 Streetball» στο Αιγάλεω