Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου , Παναγιώτη Νίκα , εξαπέλυσε ο προκάτοχος του και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο , Πέτρος Τατούλης.
Αιτία τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σχετικά με το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και τα όσα είπε ή «δεν είπε» εκεί , ο κ. Νίκας που συμμετείχε.

«Εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων»

Σ΄ανακοίνωση της παράταξης « Νέα Πελοπόννησος» του κ. Τατούλη,
χαρακτηρίζεται « θλιβερή, απογοητευτική και προσβλητική η πολιτική στάση» του κ.Νίκα , η σύσκεψη «παρωδία» και το αποτέλεσμα «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»
Μάλιστα αφήνει βαρύτατα υπονοούμενα για την στάση του αυτή.
«Η απόλυτη αδιαφορία του κ.Νίκα για το συγκεκριμένο ζήτημα γεννά πολλά ερωτηματικά, για το αν είναι στο πλαίσιο της αδράνειας και της ανικανότητας του ή εάν επιθυμούσε και επιθυμεί την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων» ,αμαφέρει χαρατηριστικά .
Επισημαίνεται μάλιστα ότι επισήμως χαρακτηρίστηκε …άτυπη(!), παρότι συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός του ΥπΑΑΤ , ωάννης Οικονόμου .

Συμμέτοχοι στις ευθύνες όλοι οι βουλευτές
Η παράταξη του κ. Τατούλη , επιρρίπτει βαρύατετς ευθύνες και στους τοπικούς βουλευτές .
«Το γεγονός ότι …οι Υπουργοί εκ Στερεάς Ελλάδας είχαν προσκαλέσει την «ΠΕΜΕΤΕ» στη συγκεκριμένη ..άτυπη σύσκεψη και παρά ταύτα οι Βουλευτές της Μεσσηνίας παρέμειναν στη συζήτηση αντί να αποχωρήσουν, αποδεικνύει την κακοστημένη θεατρική παράσταση» σημειώνει .Ενώ , κάνει ειδική αναφορά στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαρίτση, αναφέροντας:
« Έκπληξη μας προκάλεσε η παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Χαρίτση. Κύριε Χαρίτση, όταν ο συνάδελφος σας, Υπουργός κ.Αποστόλου προέβη στην έκδοση της συγκεκριμένης Απόφασης, δεν γνωρίζατε τις καταστροφικές συνέπειες για την τοπική μας οικονομία;».

Σκόπιμα απέκρυψαν την αλήθεια
Ο κ. Νίκας , σύμφωνα με την παράταξη Τατούλη , «προκαλώντας προκλητικά τους ελαιοπαραγωγούς, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Νηλέας», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Στέρνας», τον Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) και όλους όσους αγωνιούν για το κατρακύλισμα της τιμής της ναυαρχίδας των προϊόντων της Πελοποννήσου, στη συγκεκριμένη ανάρτηση του, ως πολιτικάντης του παλιού καιρού είπε για ακόμα μια φορά ΨΕΜΑΤΑ για όσα διαδραματίστηκαν στο Υπουργείο, αφήνοντας δήθεν ελπίδες ότι θα βρεθεί λύση!!!
Ο κ.Νίκας σκόπιμα απέκρυψε την ΑΛΗΘΕΙΑ δηλαδή ότι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δήλωσαν ξεκάθαρα ότι είναι ΥΠΕΡ της Απόφασης Αποστόλου, φτάνοντας στην αδιανόητα προκλητική πράξη να προσκαλέσουν και την «ΠΕΜΕΤΕ» στη συγκεκριμένη συνάντηση και ότι θα παρευρεθούν στο ΣτΕ ως ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ με τους φορείς της Μεσσηνίας.
Αντί ο κ.Νίκας, να απαιτήσει δυναμικά από το Υπουργείο, της φιλικής του Κυβέρνησης, την ακύρωση της Απόφασης Αποστόλου με έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης, συνέχισε τα γνωστά …παιxνιδάκια του, ως «γιουσουφάκι» της Κυβέρνησης και όχι ως ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη εκφράζει « δημόσια τα συγχαρητήρια μας στην «Ένωση Μεσσηνίας», στο «ΣΥΜΕΠΟΠ» και σε όλους όσους αρνήθηκαν να παρασταθούν στη σκηνοθετημένη αυτή «θεατρική παράσταση». Είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουν αντιληφθεί όλοι και πάνω απ’ όλα οι παραγωγοί μας τον μεγάλο εμπαιγμό εις βάρος τους εκ μέρους των εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής και των θεσμικών εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.
Σε ό,τι αφορά τις «ειρωνικές» αναφορές του κ.Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι το 2018, μετά την έκδοση της Απόφασης Αποστόλου, όπου ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο με σχετική απόφαση του εξέφρασαν ξεκάθαρα την αντίθεση τους με τη συγκεκριμένη απόφαση, ο κ.Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας, ήταν εντελώς ΑΠΩΝ από αυτή την προσπάθεια, επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την Καλαμάτα και την Μεσσηνία.
Την ίδια πολιτική στάση απραξίας είχε όταν σε συνεργασία με την «ΣΥΜΕΠΟΠ» και τους φορείς, ο Πέτρος Τατούλης απευθύνθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να διαγράψει από τον Εθνικό κατάλογο ποικιλιών τον όρο Καλαμάτα ως συνώνυμο της ονομασίας της ποικιλίας Καλαμών, γεγονός το οποίο και έγινε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΠαραδόθηκε με νέα εργαστήρια και ριζικά ανακατασκευασμένο το Μπενάκειο Ινστιτούτο
Επόμενο άρθροΝέα δίκτυα ύδρευσης σε Κοινότητες του Ωραιοκάστρου