Ιδιαίτερα καθησυχαστικός ήταν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σχετικά με τη διασφάλιση της συνέχισης των δημοτικών -δημόσιων έργων , εξαιτίας της τεράστιας αύξησης , λόγω της κρίσης , των υλικών.
Όπως είπε ο κ. Καραγιάννης , η παρέμβαση του υπουργείου υπήρξε έγκαιρη, ενώ θεσμικές πρωτοβουλίες προηγήθηκαν της κρίσης.
Ήδη, πριν τις ανατιμήσεις που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «είχαμε αλλάξει τον νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις μειώνοντας τις υψηλές εκπτώσεις που σήμερα δημιουργούν πρόβλημα. Επίσης, στα τέλη του 2021 προχωρήσαμε στην έκδοση συντελεστών αναθεώρησης για τα πιο βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές και αφορούν περισσότερες από 500 εργασίες» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.
Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία ήταν η νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει:
Τιμολόγηση ασφάλτου, PVC και Πολυαιθυλενίου με απολογιστικό τρόπο
Θέσπιση πριμ έγκαιρης ολοκλήρωσης έργων
Επιμήκυνση των προθεσμιών εκτέλεσης των έργων έως 6 μήνες
Ενεργοποίηση επιτροπής διαπίστωσης τιμών δημόσιων έργων.
Καταλήγοντας ο κ. Καραγιάννης τόνισε: «Η επένδυση στις Υποδομές αποτελεί επένδυση στο αύριο της χώρας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη». Για τον λόγο αυτό υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση με ένα μίγμα προτάσεων που «δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και διασφαλίζει ότι θα προχωρήσουν τα έργα».

Προηγούμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Πόσα και ποια αεροσκάφη πυρόσβεσης νοικιάστηκαν φέτος;Τι γίνεται με τις εξαγγελίες Χαρδαλιά για αγορά νέων;
Επόμενο άρθροKalamata Action 2022