Από τον Σεπτέμβριο του 2019 λειτουργεί ο Δημοτικός Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στα Δημοτικά Ιατρεία ( Αρτάκης 76-78) του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και στελεχώνεται από προσωπικό του Τομέα Υγείας.
Ποιούς αφορά
Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.
Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών, στη χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας του Δήμου που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης τόνισε: « Καθημερινά εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Κέντρο Άνοιας πολίτες της Ν. Σμύρνης. Η δομή αυτή έρχεται να καλύψει μια επιτακτική ανάγκη και συμπληρώνει την άρτια λειτουργία του Τομέα Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου. Είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε τους πρόβλημα».
Τηλέφωνο για πληροφορίες και ραντεβού: 213 2025941