Πλέον, με την ολοκλήρωση του έργου, συνολικά 207 υπηρεσίες, -μεταξύ των οποίων το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας, η αναζήτηση σχεδίων πολεοδομικών αδειών, η έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, η ρύθμιση οφειλών, η έκδοση παράβολου, η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου κ.ά.- βρίσκονται στη διάθεση όλων των Αθηναίων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr.
Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ.), Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, το έργο της ψηφιοποίησης σηματοδοτεί τη μετάβαση της Αθήνας στη νέα ψηφιακή εποχή.
Μάλιστα, σημείωσε ότι για αυτό το ψηφιακό άλμα του Δήμου, χρειάστηκαν συνολικά 35 μήνες, αριθμός που αναλογεί στην προσθήκη μιας νέας υπηρεσίας ανά 5 ημέρες.
«Έγινε συστηματική και επίμονη δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια και είμαστε υπερήφανοι που πετύχαμε έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο, την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων για ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου μέχρι το τέλος του 2022. Είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες το γεγονός ότι θα μπορούν να κερδίζουν χρόνο στην καθημερινότητά τους, στις συναλλαγές με τον δήμο . Η συγκεκριμένη πλατφόρμα τους παρέχει τη δυνατότητα να έχουν τον Δήμο στα χέρια τους μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, χωρίς να ταλαιπωρούνται», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, η Αθήνα πρωτοπορεί με τη δημιουργία ενός Δήμου υψηλής τεχνολογίας και μηδενικής γραφειοκρατίας που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών ως προς τις συναλλαγές τους.
«Καθημερινά υποβάλλονται ηλεκτρονικά περίπου 400 αιτήσεις. Στην ουσία, πέρα από την εξυπηρέτηση των πολιτών, ελαφραίνουμε και τη δουλειά των υπηρεσιών χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός. Παράλληλα, με τη δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους 24 ώρες το 24ωρο, οι υπάλληλοι του Δήμου μπορούν να τις επεξεργάζονται ηλεκτρονικά από όπου κι αν βρίσκονται, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Επίσης, πέραν της εξάλειψης της γραφειοκρατίας, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών συμβάλει και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος», επισήμανε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ταχύτατη και αποτελεσματικότατη εξυπηρέτηση μέσω της πλατφόρμας για οποιαδήποτε συναλλαγή με τον Δήμο Αθηναίων έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες.
«Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 260.000 αιτήσεις ενώ περίπου 195.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα. Ο δήμος Αθηναίων, είναι ο πρώτο Δήμος ο οποίος ψηφιοποιεί τις υπηρεσίες του και ταυτόχρονα ο πρώτος δημόσιος οργανισμός που υλοποιεί ένα τέτοιο έργο και αυτό είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΟ Κρητικός Πατούλης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παγκρητίου Ένωσης στον Πειραιά