Ξεκίνησαν οι εργασίες της μελέτης αναβάθμισης-επέκτασης-εκσυγχρονισμού του Λιμένα Βουρκαρίου. Μια μεγάλη μελέτη κόστους 197.000 ευρώ. Το ποσό αυτό το εξασφάλισε το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας από χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η μελέτη αυτή είναι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για την κατασκευή μιας σύγχρονης μαρίνας στο λιμάνι της Σαλαμίνας.
” Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την κατασκευή της μαρίνας” , αναφέρει ανακοίνωση του δήμου , στην οποία επίσης τονίζονται τα εξής:
“Δυστυχώς και για αυτό το σπουδαίο έργο για το νησί μας βρήκαμε ‘απέναντι μας’ τους ίδιους ανθρώπους που χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρακτικές προσπάθησαν να μας σταματήσουν.
Η πρ. Δήμαρχος κα. Νάννου κατέθεσε δύο προσφυγές (με ημερομηνίες 20.6.2022 και 17.10.22) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μελετητή για την μελέτη του μεγάλου αυτού έργου. Οι προσφυγές της ασφαλώς και απορρίφθηκαν.
Ο κ. Δερτούζος στενός συνεργάτης της κας. Θεοδωρακοπούλου, απέστειλε στην τότε Αντιπεριφερειάρχη κα. Θεοδωρακοπούλου την από 4.7.2022 αναφορά του ‘καταγγέλλοντας’ τον διαγωνισμό αυτόν.
Η κα. Θεοδωρακοπούλου για μια ακόμη φορά, όπως ακριβώς έπραξε και στο έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στο νησί μας, αντί να δηλώσει στον κ Δερτούζο ότι δεν είναι αρμόδια να ελέγξει την αναφορά αυτή, αφού δεν είναι ούτε δικαστής ούτε εποπτεύουσα αρχή του Δήμου, διαβίβασε την αναφορά του κου. Δερτούζου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (με το υπ’αρ. 729124/27.7.22 έγγραφο της) αλλά και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (με το υπ’αρ. 661157/11.7.22 έγγραφο της) παρακαλώντας, μάλιστα, τις αρχές αυτές για τις δικές τους ενέργειες! Ουδέποτε, μάλιστα, ενημέρωσε τον Δήμο μας ή το Λιμενικό Ταμείο για τις ενέργειες της αυτές! Ασφαλώς, οι αναφορές αυτές ουδέν αποτέλεσμα είχαν αφού όλη η διαδικασία έγινε με απολύτως νόμιμο τρόπο.
Οι ίδιοι πάλι άνθρωποι, οι κυρίες Θεοδωρακοπούλου και Νάννου μαζί με τον κ. Δερτούζο αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας τις ίδιες πάλι πρακτικές (προσφυγές, καταγγελίες, αναφορές στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας) προσπάθησαν να σταματήσουν μια μεγάλη μελέτη, που θα οδηγήσει στην κατασκευή του έργου που όλοι ονειρευόμαστε. Μιας σύγχρονης, μεγάλης Μαρίνας στο νησί μας.
Αυτή ήταν όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αντιμετώπιση που είχε ο Δήμος μας από την Σαλαμίνια Αντιπεριφερειάρχη κα. Θεοδωρακοπούλου.
Εμείς όμως συνεχίζουμε.
Η μελέτη, που είναι το 1ο βήμα του έργου, ξεκίνησε. Η Μαρίνα, το έργο που θα αλλάξει την πορεία του τόπου μας, θα κατασκευαστεί.
Η αρχή ήδη έγινε”.

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για το oμορφότερο πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο σε Νεάπολη-Συκεών
Επόμενο άρθροΜε πρωτοβουλία Βούρου , στήριξη της επανάχρηση υλικών με στόχο τη διάθεση τους σε οικονομικά ευάλωτεους και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης