Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε προσωπικά και του δημάρχου Νικαίας , Γιώργου Ιωακειμίδη , ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας , Άκης Τούντας , για όσα επακολούθησαν τις Δημαιρεσίες,’
Συγκεκριμένα ο κ. Τούντας καταγγέλλει ότι ουσιαστικά αλειώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών , το οποίο όπως υπογραμμίζει επιβεβαίωσε ότι είναι σε « αποσάθρωση το κατεστημένο που διοικεί τις τελευταίες τετραετίες», τη Νίκαια.
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση –καταγγελία του , ο κ. Τούντας :
«Περίτρανη απόδειξη της αποσάθρωσης του κατεστημένου που διοικεί τις τελευταίες τετραετίες την πόλη μας , είναι όσα συνέβησαν την επομένη ακριβώς των Δημαιρεσιών για την εκλογή των νέων οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής , αντιλαμβανόμενοι πλέον τι ακριβώς συμβαίνει και ποιες Αρχές ΔΕΝ υπηρετεί ο απερχόμενος δήμαρχος , του έστειλαν σαφές μήνυμα , αρνούμενοι στην πράξη να ψηφίσουν τα πολιτικά πρόσωπα της αρεσκείας του, που προωθούσε για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η ευθεία αυτή αμφισβήτηση των “προσταγών” του , προκάλεσε πανικό στον απερχόμενο δήμαρχο και το “σύστημα” που τον περιβάλλει και συναποφασίζει για τις τύχες της πόλης μας.
Με τη νοοτροπία του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” και παραποιώντας στην πράξη το αποτέλεσμα των διαδικασιών που είχαν προηγηθεί , μπόρεσε έτσι οι αρεστοί σ΄ εκείνον Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν καταψηφιστεί , να «εκλεγούν» τελικά «Διοριζόμενα» τακτικά μέλη των δυο αυτών νευραλγικών Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου με απόφαση του «Μονάρχη» της Νίκαιας. Και μάλιστα, αφού «παραίτησε» δυο εκλεγμένους, για να προηγηθούν στις επιτροπές οι μη εκλεγμένοι, στη συνέχεια διόρισε……ξανά……. τους «παραιτηθέντες». Για γέλια και για κλάματα!!!!
Όταν ο ίδιος ο απερχόμενος Δήμαρχος δε σέβεται τη δική του πλειοψηφία, φαλκιδεύοντας τις αποφάσεις της, περιμένουμε να σέβεται την Αντιπολίτευση και τους Δημότες;
Στο ερώτημα αυτό όμως θα κληθούν να απαντήσουν στον Γ. Ιωακειμίδη στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Και την απάντηση τους την ξέρει ο ίδιος πολύ καλά από τώρα!»