Ένα δριμύ κατηγορώ κατά του περιβόητου εκλογικού νομοθετήματος Σκουρλέτη-ΣΥΡΙΖΑ, του «Κλεισθένη», συνιστά ψήφισμα που ενέκρινε ενόψει της πρόσφατης ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου.
Και τι δεν λέει το ψήφισμα , το οποίο φυσικά δεν ψήφισε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ , του Ν. Μπελαβίλα.
Τι ότι «ο Νόμος 4555/2018 (Κλεισθένης) αποδείχθηκε ουσιαστικά ανεφάρμοστος». Τι ότι « δεν προώθησε καμία σημαντική αλλαγή στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, στη λειτουργία του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Τι ότι « νομοθέτησε αναιτιολόγητα τη συρρίκνωση της θητείας των αιρετών από τα 5, στα 4 χρόνια». Τι ότι « παράπεμψε γενικώς στο μέλλον και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν ενσωμάτωσε κρίσιμα ζητήματα στρατηγικής ενίσχυσης της αποκέντρωσης και προώθησης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».

Δεν σταματά εδώ όμως η αποδόμηση του . Συνεχίζει αναφέροντας ότι δεν ήταν ούτε «απλή αναλογική» όπως το παρουσίαζα,
« Η μεγάλη αντίφαση του 4555/2018 ήταν ότι ενώ πρέσβευε την απλή αναλογική, στη πράξη ήταν αναλογική αλά καρτ, αφού οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέγονταν από τον πρώτο γύρο, ενώ οι Δήμαρχοι αν δεν λάμβαναν το 50+1 εκλέγονταν στον δεύτερο γύρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΔρομολογούν το «βιασμό» του Πεντελικού Όρους . Θέλουν να ανοίξουν και πάλι μετά από δεκαετίες τα λατομεία
Επόμενο άρθροΦ. Αλεξάκος : Τα ψέματα και οι ανακρίβειες του Αγοραστού σχετικά με τα έργα στην Καρδίτσα