Αρχική Θεσμικοί φορείς Τ.Α. Κατακεραυνώνει το ΚΚΕ τον Δήμαρχο της Αγ. Παρασκευής

Κατακεραυνώνει το ΚΚΕ τον Δήμαρχο της Αγ. Παρασκευής

Βαρύτατες κατηγορίες κατά της Δημοτικής Αρχής Ζορμπά στο δήμο Αγ, Παρασκευής , εξαπολύει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ και το οποίο προκήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου από τις 12:00 μέχρι και το τέλος του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο στις 12:30 το μεσημέρι
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του , το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ :
«Κυβερνήσεις και Δημοτική Αρχή στέλνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να αποδείξουν το αυτονόητο, ότι θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Και αντί η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής να σεβαστεί τον αγώνα τους και το αίτημα τους και να τους δώσει την απόφαση που ζητούν, δηλώνει ότι στο δικαστήριο θα καταθέσει «ότι δεν τους θέλει όλους», προσπαθώντας να διασπάσει τον αγώνα τους.
Η στάση του δημάρχου και συνολικά της δημοτικής αρχής δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι γνωστοί όλοι τους άλλωστε για την αντεργατική πολιτική τους. Είναι η ίδια δημοτική αρχή που τα δύο χρόνια της πανδημίας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σήμερα δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι που εκτελούν την καθαριότητα στους παιδικούς σταθμούς των δήμων θα έχουν «κοινόχρηστα» Μέσα Ατομικής Προστασίας. Οι κύριοι και οι κυρίες της Διοίκησης του Δήμου ξεπέρασαν κάθε όριο, ξεπέρασαν ακόμα και τον πιο επαίσχυντο επιχειρηματία. Δεν λογαριάζουν τίποτα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν φθηνούς, ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.
Όσο και να θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα τους δεν θα τους περάσει.
Γνωρίζουν όλοι στην Αγία Παρασκευή ότι η λειτουργία των παιδικών σταθμών στηρίζεται στους συμβασιούχους εργαζόμενους και ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Ο αγώνας των συναδέλφων για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι και δικός μας αγώνας και πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας των γονιών, των φορέων της πόλης».
Τέλος καλεί τον Δήμαρχο «να σταματήσει την κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους και να χορηγήσει την απόφαση που ζητούν οι συνάδελφοι προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο τους».

Exit mobile version