Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ », «επέλεξε συνειδητά να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες με μια απεργία παράνομη, χρησιμοποιώντας προσχηματικά αιτήματα» καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωση τους οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών, μ΄αφορμή την απεργία της 29ης Ιουλίου.
Σε κοινή ανακοίνωση τους , κατηγορούν την ΠΟΣΕΚΕΠ ότι προχώρησε στην απεργία παρά το ότι είχε κηρυχθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη.
Αναφέρουν συγκεκριμένα στην κοινή ανακοίνωση τους , τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών:
«Το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου κοινοποιήθηκε στα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών εξώδικη δήλωση – γνωστοποίηση προκήρυξης απεργίας της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Με την παρούσα, η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. ενημέρωσε το Ελληνικό Δημόσιο ότι προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση για την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.
Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τους αρμόδιους Υπουργούς, προσέφυγε άμεσα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αιτούμενο την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης (άλλως καταχρηστικής), καθώς – εκτός των άλλων – δεν τηρήθηκε η νόμιμη προθεσμία γνωστοποίησης που πρέπει να προηγηθεί της απεργίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ αριθμόν 463/2021 απόφασή του αναγνώρισε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε και πραγματοποιείται σήμερα είναι παράνομη.
Τα αρμόδια Υπουργεία στηρίζουν τα ΚΕΠ και τους εργαζομένους σε αυτά. Παράλληλα, οι απλουστεύσεις και οι ψηφιοποιήσεις διαδικασιών έχουν μειώσει σημαντικά τόσο τις επισκέψεις των πολιτών όσο και το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων στα ΚΕΠ και ποτέ τα Υπουργεία δεν αρνήθηκαν το διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων».

Προηγούμενο άρθροΜ.Γιάγκας: Μήνυσε ακόμη και το νομικό σύμβουλο του …δήμου και τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων , η Δημοτική Αρχή Μίχου !!!
Επόμενο άρθρο