Ανέβαλε για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στις 26 του μηνός, η Δημοτική Αρχή Φωστηρόπουλου, τη συζήτηση για τους συμβασιούχους ΕΣΠΑ στο δήμο Π. Φαλήρου , όπου εργάζονται ήδη 5 έως 10 χρόνια.
Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου είχε γίνει και κινητοποίηση των εργαζομένων. Ωστόσο η διοίκηση Φωστηρόπουλου , επικαλέστηκε ότι δεν είχε όλα τα στοιχεία και το ανέβαλε.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ,που πρόσκειται στο ΚΚΕ, μ΄ανακοίνωση του, καταγγέλλει για εμπαιγμό τη Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου απέναντι στους συμβασιούχους με συμβάσεις ΕΣΠΑ , οι οποίοι , τονίζει «εδώ και ενάμιση χρόνο παλεύουν για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Και αντί η Δημοτική Αρχή να απολογηθεί για το γεγονός ότι τους στέλνει στα δικαστήρια και να συναινέσει δίνοντας την απόφαση που ζητούν εφευρίσκει διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο (25-5-2022) η δικαιολογία που παρουσίασε ήταν ότι δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία, δηλαδή τις νέες εγγραφές για το έτος 2022 2023 και όρισε νέο Δημοτικό Συμβούλιο για τις 26 του Ιούνη. Θα είμαστε εκεί.
Ξέρουμε καλά ότι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είναι ορκισμένος εχθρός των συμφερόντων των εργαζομένων. Υλοποιεί στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και των κυβερνήσεων που θέλουν τους εργαζόμενους ομήρους χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις, να παρακαλάνε για να έχουν δουλειά, για να έχουν έναν μισθό προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.
Αν νομίζει ο Δήμαρχος ότι με τα τερτίπια του και τις αναβολές ότι θα ξεφύγει είναι πολύ γελασμένος. Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν, να μην κάνουν βήμα πίσω από την απαίτηση τους για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Σε περίπτωση που υπάρξουν αυταρχικές συμπεριφορές από την Δημοτική Αρχή άμεσα να τις καταγγείλουν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ».

Προηγούμενο άρθροΓ. Γιαννόπουλος* : Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού …
Επόμενο άρθροΚαταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη για ανεξέλεγκτη ενεργοβόρο πολιτική, η «’Ωρα Πατρών»