” Να σταθεί επιτελούς πραγματικά δίπλα στα Γρεβενά, σεβόμενη την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια των Γρεβενιωτών,¨και να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη του νοσοκομείου Γρεβενών απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης , με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε , στην πρόσφατη συνεδρίαση του .
Στη συνεδρίαση , που έγινε παρουσία πολιτών, αιρετών και φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.
Αναφέρει συγκεκριμένα το ψήφισμα:
«Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απαξιωτική στάση της σημερινής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου αλλά και διαχρονικά όλων των τελευταίων κυβερνήσεων πάνω στο κρίσιμο θέμα της Δημόσιας Υγείας, πόσο μάλλον στη λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων όπως αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, το οποίο παραμένει τραγικά υποστελεχωμένο σε απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
Δυστυχώς, τα μεγάλα κενά που παρατηρούνται σε πολλές ειδικότητες, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πρώτα στην πλήρη απορρύθμιση και εν συνεχεία στην ολική κατάρρευση του Νοσοκομείου μας, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ήδη ελλειμματική υγειονομική περίθαλψη των δημοτών μας αφού η μετακίνηση ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα όμορων ή και πολύ μακρινότερων περιοχών αποτελεί πλέον μια ατέρμονη διαδικασία ζωής και θανάτου.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί επιτελούς πραγματικά δίπλα στα Γρεβενά, σεβόμενη την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια των Γρεβενιωτών, ενισχύοντας άμεσα το Νοσοκομείο της περιοχής μας καθώς και τα Κέντρα Υγείας Γρεβενών και Δεσκάτης με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό που απαιτείται, βελτιώνοντας παράλληλα το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι προκηρύξεις νέων θέσεων να πάψουν πλέον να είναι άγονες.
Συνεπώς, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών συμμετέχει σύσσωμο στο συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών, διατρανώνοντας την αγωνία του για την δραματική υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, καλώντας πολίτες και φορείς να δώσουν το παρών».

Προηγούμενο άρθροΚατασκευάζεται …τριώροφος βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ηλιούπολη
Επόμενο άρθροΟι μαθητές του Πειραιά δίνουν λύσεις στα προβλήματα της πόλης μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος ρομποτικής