Την έντονη ανησυχία των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών για τις καθυστερήσεις των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Β. Εύβοιας , μετέφερε στη Βουλή ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στην ερώτηση, ο κ. Καμίνης επικαλείται ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό σταθμό, στις 7 Οκτωβρίου, στο οποίο αναφέρεται ότι σε Βαρυμπόμπη, Πάρνηθα, Θρακομακεδόνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία, τα αντιπλημμυρικά κορμοδέματα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, διότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει υπογράψει την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει το έργο.
Ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής ρωτά αν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες για τα αντιπλημμυρικά έργα όχι μόνο στην Αττική αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού (στους νομούς Εύβοιας, Αρκαδίας, Ηλίας, Κορίνθου).
Η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα, λόγω λόγω του επερχόμενου χειμώνα.
Στην ερώτησή του, ο κ. Καμίνης υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές ήδη από τον Αύγουστο, καταθέτοντας μάλιστα και σχετική τροπολογία με την οποία θεσπίστηκαν μέτρα επιτάχυνσης των αντιπλημμυρικών έργων και μελετών.