
Ανάφλεξη σημειώθηκε σε μπάζωμα εντός του παλαιού λατομείου Μουζάκη,στο Δήμο Πεντέλης .
Για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο, πραγματοποιήθηκε άμεση επέμβαση από τρία οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, υπό τις οδηγίες του προϊσταμένου της Υπηρεσίας κ. Αντώνη Τσισκάκη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου , τα απορρίμματα που παράνομα έχουν θαφτεί και μπαζωθεί εκεί διαχρονικά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, συνεχίζουν να καίνε και να προκαλούν επεισόδια ανάφλεξης.
Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου δήλωσε για το συμβάν:
‘Δεν είναι δυνατόν οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να κωφεύουν στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που έντονα αντιμετωπίζουμε από τη φωτιά του προηγουμένου Αυγούστου στην περιοχή και για το οποίο έχουμε κάνει δεκάδες σχετικά έγγραφα προς το Δασαρχείο και τα αρμόδια υπουργεία. Ο κίνδυνος ελλοχεύει και ανά πάσα στιγμή, όπως σήμερα, μπορεί να υπάρξει πρόκληση σοβαρού συμβάντος.
Είναι ανάγκη άμεσα το εναπομείναν περιαστικό δάσος της Πεντέλης να προστατευτεί και να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά. Ευχαριστώ την Πολιτική μας Προστασία και τους εθελοντές για τις καθοριστικές παρεμβάσεις τους. Είμαστε εδώ με όλες μας τις δυνάμεις για τον περιορισμό των αναφλέξεων και συνεχίζουμε να πιέζουμε προς την κατεύθυνση της οργανωμένης κρατικής παρέμβασης για την επίλυση του θέματος’.





