Αρχική -top Καίρια παρέμβαση Γεννηματά στον Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση των έργων στο φαληρικό...

Καίρια παρέμβαση Γεννηματά στον Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση των έργων στο φαληρικό όρμο. Κατήγγειλε τον Πατούλη Σημαντικός ο ρόλος του Ασκούνη

Στις υψηλές προτεραιότητες της , θέτει το θέμα της ολοκλήρωσης των έργων στο φαληρικό όρμο , η πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , Φώφη Γεννηματά.
Πρώτη και άμεση ενέργεια της , είναι η κατάθεση από την ίδια ερώτηση στη Βουλή απευθείας στον Πρωθυπουργό για «συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Είναι ώρα για πράξεις», όπως δήλωσε .
Στην ανάληψη αυτών των σχετικών πρωτοβουλιών από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ , σημαίνοντα ρόλο έχει το κορυφαίο στέλεχος του , πρώην δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης , ο οποίος υπήρξε στενότατος στυνεργάτης της , τα προηγούμενα χρόνια .
Στο πλαίσιο αυτό , η κυρία Γεννηματά – η μόνη μέχρι τώρα απ΄όλους τους πολιτικούς αρχηγούς- είχε τηλεδιάσκεψη με ευρεία συμμετοχή με τους δημοτικούς παράγοντες της Καλλιθέας και του Μοσχάτου.
Στην τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε σχεδόν όλο το επιτελείο της ( Πρωτόπαπας , Χρηστίδης , Γκεγκέρογλου κ.α) ήταν και οι δήμαρχοι των δυο δήμων κκ Κάρναβος και Ευθυμίου , αντίστοιχα , στελέχη των δημοτικών του ς Αρχών και επικεφαλής παρατάξεων ( Ασκούνης , Ψαλιδόπουλος κ.α )
Σε δηλώσεις της , η κυρία Γεννηματά , υπενθύμισε ότι « από το 1985 με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής, έχει προσδιορισθεί ότι στην περιοχή του Φαληρικού παραλιακού μετώπου, πρέπει να γίνει ένα υπερτοπικό έργο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής».
Υπογράμμισε δε ότι εκείνη ως Υπερνομάρχης Αθηνών –Πειραιώς που ήταν , « το 2005 , σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τους Δήμους της περιοχής πήραμε πρωτοβουλία για την σύνταξη σχετικής Μελέτης».
Επίσης ότι ήταν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που το 2010 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ( περιφερειάρχης ήταν ο Σγουρός) , ψήφισε τον νόμο για τους όρους δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή.
Ακόμη, σημείωσε ότι « με βάση τη θετική εμπειρία της ανάπλασης από το Ίδρυμα Νιάρχος, έγινε στη συνέχεια το master plan της συνολικής ανάπλασης, προβλέποντας τη δημιουργία νέου μητροπολιτικού πάρκου πράσινων υποδομών, υποδομών πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου, ενώ δρομολογήθηκαν και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα».
Ωστόσο πρόσθεσε , « η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου καθυστερεί σημαντικά. Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότησή του είναι απαράδεκτες».
Όπως είπε , «το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τους Δήμους ή τους πολίτες της περιοχής. Είναι έργο εμβληματικό, αναπτυξιακό, έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Έργο με θετικές επιπτώσεις και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής».
Η πρόδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ τόνισε ότι η χρηματοδότης για την ολοκλήρωση του « επιβάλλεται να προχωρήσει το ταχύτερο με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής» ενώ ζήτησε και τη σύσταση δημόσιου φορέα διοίκησης/διαχείρισης της ανάπλασης που θα γίνει , με συμμετοχή των Δήμων.

Exit mobile version