Παύει να συμμετέχει η δημοτική παράταξη ” Δράση για την Ανατροπή” στο Μοσχάτο-Ταύρο στην Οικονομική Επιτροπή και την Ποιότητα Ζωής του δήμου.
Αναφέρει συγκεκριμένα στη σχετική επιστολή που απέστειλε :
” Μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των νόμων Θεοδωρικάκου 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων και μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες σε αυτές από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε εφ’ εξής στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.
Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.
Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου βάσει του νόμου ν. 4555/2018, αφού με αυτόν τον νόμο έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, σας καλούμε τα θέματα των επιτροπών αυτών να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Μπάμπης Μπιλίνης, μέλος Ο.Ε.
Μάκης Πεφάνης, μέλος Ε.ΠΟΙ.ΖΩ
Ιάσονας Λουράντος, αναπληρωματικό μέλος Ο.Ε. και Ε.ΠΟΙ.ΖΩ”

Προηγούμενο άρθροΚαι δεύτερη μονάδα “Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στη Σαλαμίνα
Επόμενο άρθροΔιαμερίσματα για ενοικίαση ζητεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα στέγαση κι εργασία για αστέγους