Ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα προβολών του Απριλίου, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture.
Οι παραγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηράκλειου, στο πλαίσιο των ψηφιακών φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» και «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020, προσφέρονται δωρεάν και μετά την πρεμιέρα τους παραμένουν διαθέσιμες On Demand στη ζώνη θέασης τους.
Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb
Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα προβολών:

 Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στις 21:15
Σωτήρης Αλεξάκης & οι Ομερτά «Τα μπλουζ του Νότου»
Ο Σωτήρης Αλεξάκης και οι Ομερτά παρουσιάζουν «τα μπλουζ του Νότου». Μια μουσική ιστορία με συνθέσεις και τραγούδια του τραγουδοποιού Σωτήρη Αλεξάκη εμπνευσμένα από στιγμές, αρώματα και χρώματα στην Κρήτη.
Μουσική Παραγωγή Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»

 Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 στις 21:15
Νίκος Βισκαδουράκης – Ζωγράφος
Η τέχνη του Νίκου Βισκαδουράκη έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης. Μπροστά στον φακό, ο καλλιτέχνης κάνει μια κατάθεση ψυχής, μιλά για το ξεκίνημα, τα βάσανα και τις χαρές που πήρε υπηρετώντας το ταλέντο του.
Ξενάγηση: Ζώνη θέασης «Το κελί του Καλλιτέχνη»

 Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 στις 21:15
Mandoloop Live Concert 2020
Ο Μιχάλης Κονταξάκης και ο Αντώνης Βουμβουλάκης έχοντας ως βάση το μαντολίνο και την κιθάρα αντίστοιχα, πειραματίζονται με την χρήση loops και την έντονη παρουσία του αυτοσχεδιασμού, δημιουργώντας μια καθηλωτική μουσική ατμόσφαιρα.
Μουσική Παραγωγή Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»

 Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 στις 21:15
Δημήτρης Μαραμής – Μια de profundis εξομολόγηση
Με λόγο σαφή, ποιητικό και βαθύτατα στοχαστικό, ο Δημήτρης Μαραμής εξομολογείται μπροστά στην κάμερα τους λόγους που τον έκαναν να αγαπήσει την Κρήτη. Η εξομολόγηση του δίνει μία αφορμή για να ταξιδέψει η σκέψη …
Ξενάγηση: Ζώνη θέασης «Το κελί του Καλλιτέχνη»