Δεν σταματά να … «ονειρεύεται» ο δήμαρχος Καλλιθέας και Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Κάρναβος.
Μετά την …οραματικού χαρακτήρα πρόταση του , ο κάθε δήμος να μπορεί να τυπώνει δικό του …νόμισμα , ο κ. Κάρναβος δεν αρκέστηκε μόνο σ΄αυτό.
Ζητεί επίσης ο κάθε δήμος να εκδίδει και δικά του …ομόλογα !!!
Και όλα αυτά τα ζητά για τους δήμους μιας χώρας , που ακόμα καλά –καλά δεν έχει βγει από τα Μνημόνια.
Το κυριότερο δε , όταν την ίδια στιγμή , ακόμη και ο ίδιος ζητά και καταγγέλλει ότι οι δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητες , ούτε πόρους για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ζητώντας – εκλιπαρώντας είναι το σωστό – κάθε φορά έκτακτες χρηματοδοτήσεις , έστω και αν είναι « ψίχουλα».
Ο κ. Κάρναβος , όπως και για την έκδοση « τοπικού νομίσματος» έτσι και για την έκδοση « δημοτικών ομολόγων» απέφυγε παντελώς να αναφερθεί πως αυτό μπορεί να γίνει , με ποιες προυποθέσεις.
Και τι θα σήμαινε πχ για την Καλλιθέα εάν κάποια στιγμή ο δήμος ( όπως συνέβη με την ίδια τη χώρα) δεν μπορούσε να τα καλύψει κλπ.
Ακόμη ποιοι θα ήταν οι αγοραστές.Τράπεζες ; Οι ίδιοι οι δημότες ;
Επίσης , όπως γράφαμε και για την άλλη την « ιδέα» του για νόμισμα , « με πια πιστοληπτική ικανότητα θα μπορούσε να προβεί σε κάτι τέτοιο ο δήμος Καλλιθέας , όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας ; Οι οποίοι είναι καταχρεωμένοι σε δάνεια και βουνό ανείσπρακτων οφειλών προς αυτούς;
«Αντέχει» πραγματικά σε έναν τέτοιο έλεγχο από διεθνή οργανισμό , προκειμένου να πιστοποιηθεί, ο δήμος Καλλιθέας;
Ή θεωρεί ο κ. Κάρναβος ότι ένας τέτοιος έλεγχος είναι σαν αυτούς , των ισολογισμών της γνωστής ρουτίνας , όπου οι ορκωτοί λογιστές , υπογράφουν μ’ επιφύλαξη και αποφαίνονται μόνο επί όσων τους ..προσκομίζουν οι …ίδιοι οι δήμοι ;
Άραγε θα τολμήσει να καταθέσει την πρόταση αυτή αναλυτικά προς υλοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ;
Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα κ. Κάρναβε».