Ο Δήμος Ναυπακτίας συμμετέχει στη δράση «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 8 Ιουνίου, από τις 9:00’ το πρωί έως τις 21:00’ το βράδυ, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν τις συσκευές και τις μπαταρίες τους στην «Πράσινη Εστία» που θα βρίσκεται στην πλατεία Φαρμάκη, στη Ναύπακτο.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: https://safaripde.gr
Η δράση
Έχει αποδειχθεί και στους πλέον δύσπιστους ότι, οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η δική μας συμπεριφορά και ο δικός μας ρόλος μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, αποτελεί βασικό κάλεσμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων για το Περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί μια στοχευμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δράσης σε όλους τους δήμους της, η οποία περιλαμβάνει:
• Σαφάρι Μπαταριών
• Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών
• Ενημέρωση για έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης
Καλούνται οι πολίτες λοιπόν, να κάνουν ένα ιδιότυπο σαφάρι στο σπίτι, το γραφείο, τις αυλές και τις αποθήκες, για να ανακαλύψουν:
• Μπαταρίες από παλιά παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές, από τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια, από αυτοκίνητα, τρακτέρ και μοτοσυκλέτες, που αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνων
• Παλιές ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε σπίτια και αποθήκες
Κάθε πολίτης που συμμετέχει με μπαταρίες ή συσκευή παίρνει ένα κουπόνι για συμμετοχή σε κλήρωση με δώρο 5 ηλεκτρικά ποδήλατα. Επιπλέον για κάθε 10 κιλά υλικών που συγκεντρώνονται, θα φυτεύεται 1 δέντρο στον κάθε δήμο που λαμβάνει χώρα η δράση.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο