Home Πολιτισμός Και η ανάδειξη των μνημείων του Υμηττού στο επίκεντρο του Κωνσταντάτου

Και η ανάδειξη των μνημείων του Υμηττού στο επίκεντρο του Κωνσταντάτου

Στα πλαίσια της Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, επισκέφτηκε το πανέμορφο σπηλαίο Κουτούκι (Παιανίας), μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, όπου ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Παιανίας κ. Ισίδωρο Μάδη και την υπεύθυνη του μνημείου κα. Αλεξάνδρα Οικονόμου, βιολόγο από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ αφού ξεναγήθηκε στο επιβλητικό και σπάνιας ομορφιάς διάκοσμο του εσωτερικού του σπηλαίου, συζήτησε με τον Δήμαρχο Παιανίας για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Υμηττού, και της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του σπηλαίου στο πλαίσιο του μεγάλου σχεδίου του ΣΠΑΥ για την πιστοποίηση των μονοπατιών και την σύνδεσή τους με όλα τα μνημεία που δεσπόζουν στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:
“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς βρεθήκαμε στο πανέμορφο σπήλαιο Παιανίας και διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά, πόσο τυχεροί είμαστε όλοι εμείς οι κάτοικοι της Αττικής γιατί διαθέτουμε ένα πανέμορφο βουνό, τον Υμηττό μας, που έχει όχι ένα αλλά σχεδόν πενήντα ανάλογα μνημεία διάσπαρτα σε όλες τις περιοχές και στους 11 Δήμους.
Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Πολιτισμού για την άριστη κατάσταση που βρίσκεται το σπήλαιο, τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη, και όσους έχουν εργαστεί για να είναι αυτό το κόσμημα πραγματικά σε αυτή την άριστη κατάσταση και θέλω να σας καλέσω όλους, ιδιαίτερα τους γονείς, να το επισκεφθείτε, να διαπιστώσετε οι ίδιοι την ομορφιά του και να δείξετε στα παιδιά μας τι σημαίνει μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι άνθρωποι του ΣΠΑΥ είμαστε εδώ για να αναδείξουμε αυτή την ομορφιά, να την προστατεύσουμε και να την θωρακίσουμε. Είμαστε όλοι μια οικογένεια για τον Υμηττό μας, για το βουνό της καρδιάς μας”.

Exit mobile version