Στο 3ο Forum του ΣΠΑΥ που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό- Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, συμμετείχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης και προέδρου του ΣΠΑΥ, Γιάννη Κωνσταντάτου, με κύριο αντικείμενο την ανθεκτικότητα των σύγχρονων πόλεων.
Μέσα από 9 τραπέζια διαλόγου έγινε ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και όλων των συνεργαζόμενων φορέων και Δήμων συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης μέρας. Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος μοιράστηκε την εμπειρία του από τη διαχείριση της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης και θωράκισης της περιοχής.
Στο επίκεντρο του φόρουμ στάθηκε η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας με δημιουργία σύγχρονων κέντρων διαχείρισης κρίσεων.
Παράλληλα εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλεξανδρούπολης μαζί με 90 δημάρχους από όλη τη χώρα υπέγραψε την επίσημη διακήρυξη για την ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία. Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Σκοπός του Δικτύου ο συντονισμός στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν και προστατευτούν οι περιοχές και οι πολίτες στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΈκθεση Εικαστικών των Εργαστηρίων του Δήμου Νίκαιας