Για μια σημαντική παρέμβαση και για έργα ουσίας σε ακόμη μια γειτονιά της πόλης μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Οι παρεμβάσεις ξεκινούν άμεσα, ώστε άλλη μια γειτονιά της πόλης να αποκτήσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται, η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη γίνεται πιο ελκυστική», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της παρέμβασης, καθώς αυτή αφορά μια περιοχή πυκνοδομημένη, με πολλούς κατοίκους αλλά και με πολλούς επισκέπτες, στην οποία μάλιστα βρίσκεται και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τα έργα θα προχωρήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους Θεσσαλονικείς, αφού έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Αντιδήμαρχος
«Η περιοχή του Ιπποκρατείου βρισκόταν ομολογουμένως σε μια πολύ κακή κατάσταση. Είμαστε ευτυχείς, γιατί προχωρούμε πλέον σε μια συνολική ανάπλαση, η οποία περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, οδεύσεις, ράμπες προσβασιμότητας, έργα οδικής ασφάλειας, πολύ πράσινο και μια διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα για την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.
Όπως πρόσθεσε, σε μια περιοχή όπου επί δεκαετίες ολόκληρες δεν είχαν γίνει έργα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έρχεται να παρέμβει και να βελτιώσει τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών.

Τα έργα
Η ανάπλαση της πυκνοδομημένης και κυκλοφοριακά επιβαρυμένης σήμερα περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας, της αισθητικής του αστικού χώρου καθώς και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.
Ορισμένες από τις κυριότερες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί αφορούν τα ακόλουθα:
– Τη μείωση των επιπέδων θορύβου και συγχρόνως την ενίσχυση του αστικού πρασίνου με τη δημιουργία εκτενών χώρων πρασίνου κατά μήκος της περίφραξης του νοσοκομείου, οι οποίοι θα λειτουργούν ως φράχτης ηχοπροστασίας.
– Τη βελτίωση του μικροκλίματος -πέραν της πρόβλεψης για εκτενείς ζώνες πρασίνου κατά μήκος της περίφραξης του νοσοκομείου- με την ενίσχυση και συμπλήρωση των υφιστάμενων δενδροστοιχιών και τη δημιουργία νέων αλλά και με την τοποθέτηση πρασίνου στους διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους.
– Τη διευκόλυνση της πρόσβασης για όλους με τη δημιουργία ευδιάκριτων ζωνών κίνησης και στάσης πεζών και με τη λήψη μέτρων που επιτρέπουν την αυτόνομη, ανεξάρτητη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων.
– Την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την επιλογή ανάλογων υλικών επίστρωσης και στοιχείων αστικού εξοπλισμού.
– Την αναδιάταξη και οργάνωση των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας και της πιάτσας ταξί, ώστε να προκύψουν ευδιάκριτες διαδρομές, με στόχο τη διευκόλυνση των επισκεπτών και των εργαζόμενων του νοσοκομείου αλλά και των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
– Την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας με τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και κατ’ επέκταση του θορύβου.
– Την απελευθέρωση-ανάκτηση χώρων που έχουν καταληφθεί από την παράνομη στάθμευση με τη διευθέτηση της στάθμευσης (αυτοκινήτων, δικύκλων) και την πρόβλεψη για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και γενικές θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες, Ακόμη, προβλέπεται η διαμόρφωση σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Σταματοπούλου.
– Την αναβάθμιση του φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED σε όλη την περιοχή επέμβασης.

Προηγούμενο άρθρο2,24 εκατ.ευρώ στο δήμο Σερρών για έργα οδικής ασφάλειας
Επόμενο άρθροΕκατοντάδες στις δωρεάν φυσικοθεραπείες και αποκατάσταση του Δήμου Ιλίου και του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής