Συνάντηση με την Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού κ. Θεώνη Κουφονικολάκου, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης.]
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ειδικές Επιστήμονες στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού Αλεξάνδρα Μοσχοπούλου και Όλγα Λυσανδροπούλου, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δέσποινα Αλεβυζάκη και ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας της «Ανοιχτής Πόλης», Γρηγόρης Θεοδωράκης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από πλευράς των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Αρχής αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και του σεβασμού της γνώμης τους για όλα τα ζητήματα που τα αφορούν, την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο σημαντικό ρόλο που καλούνται να επιτελέσουν οι Δήμοι σε μια περίοδο με διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας και γενικότερα παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών.
Από πλευράς του ο κ. Ζαχαριάδης ευχαρίστησε τα μέλη της Αρχής για την προσφορά τους και τόνισε ότι για τον ίδιο και την παράταξή του, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Ανέφερε ότι αποτελεί δέσμευση της παράταξής του η ενίσχυση των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, η διεκδίκηση των αναγκαίων θεσμικών παρεμβάσεων αλλά και ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων για την αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών για τα παιδιά όπως είναι τα σχολικά κτίρια, οι παιδικές χαρές και οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και αναψυχής.
Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα της οδική ασφάλειας των παιδιών τονίζοντας ότι απαιτούνται αυστηρότεροι έλεγχοι για την τήρηση του ΚΟΚ και επανεξέταση του ορίου ταχύτητας για τις πυκνοδομημένες περιοχές της πρωτεύουσας. Όπως τόνισε, αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο η μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια πόλη φιλική και ασφαλή για τα παιδιά.
Η συνάντηση έλαβε χώρα σε εξαιρετικό κλίμα και υπήρξε κοινή δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ αφίξεων για τη Σίφνο-Πρωταγωνιστεί σε διεθνή ΜΜΕ με το 15ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας
Επόμενο άρθροΜ. Κατρίνης:Θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση το σχέδιο ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας;