Το θέμα της καλοκαιρινής απασχόλησης (Camp) για τα παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και των περιορισμών που προκύπτουν από την ανάθεση διοργάνωσής του σε ιδιωτική εταιρεία, συζητήθηκε επί τροχάδην στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Σήμερα αναδεικνύονται με βροντερό τρόπο τα κενά του ελλιπούς και καθυστερημένου σχεδιασμού.
Έχουμε ήδη γίνει αποδέκτες παραπόνων πολλών γονιών καθώς το camp μπορεί να υποδεχθεί μόνο 200 παιδιά, οι θέσεις των οποίων καλύφθηκαν εντός δύο μόλις ημερών, αφήνοντας τους υπόλοιπα παιδιά και τους γονείς τους στα κρύα του λουτρού!
Είναι κοινωνικά ανάλγητο μέσα στην περίοδο της γενικευμένης ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και ενώ ο κόσμος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά την πανδημία, να υπάρχουν γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε camp του δήμου. Και για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν δημιουργική απασχόληση και φύλαξη για αυτά να εξαναγκάζονται σε δαπανηρή συμμετοχή σε camp που διοργανώνουν άλλοι φορείς και ιδιώτες με υψηλή οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Σήμερα δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών αλλά είναι ανάγκη να αναζητηθεί επειγόντως διέξοδος, αφού δεν υπάρχει χρόνος. Για αυτό καλούμε τη δήμαρχο να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την εξεύρεση λύσης κοινής αποδοχής για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κοινωνικού προβλήματος και να διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους των γονέων.
Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός!

Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
« ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Προηγούμενο άρθροΠεριόδευσε στα καμένα της Βούλας , το ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΜοιράζουν αδιακρίτως υπερωρίες στη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει ο Μπέγκας