Ο αντιπεριφερειάρχης Λύσσανδρος Μεταξάς αν και έχει αναλάβει νευραλγικό πόστο σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , δείχνει μέχρι στιγμής ότι δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο του , δεν έχει μελετήσει τα θέματά του και προτρέχει με βαρύγδουπες δηλώσεις εντυπωσιασμού.
Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΠΤΑΚ, αναπαράγει σκιές γύρω από συμβάσεις για εκδόσεις λευκωμάτων και βιβλίων διακεκριμένων καλλιτεχνών και πνευματικών προσώπων περιοχής μας, που έγιναν με σύννομες διαδικασίες το Δεκέμβριο. Δεν κάνει έναν κόπο να ανατρέξει στο αρχείο της ΕΠΤΑΚ, που ο ίδιος πλέον έχει στα χέρια του, ώστε να δει ότι οι αποφάσεις του ΔΣ και η αλληλογραφία με τους καλλιτέχνες έγιναν πολύ προγενέστερα και οι συμβάσεις ήταν ένα τελευταίο στάδιο μιας διαδικασίας που όφειλε η Διοίκηση να ολοκληρώσει και όχι μια νέα δέσμευση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.
Συνεχίζει, μιλώντας για παλιά τιμολόγια της ΕΠΤΑΚ που παραμένουν στον “αέρα”, απλήρωτα δηλαδή, από την περίοδο του κ. Καρυπίδη.
Θα πείτε κ. Μεταξά στους πολίτες και το λόγο που παρέμειναν απλήρωτα;
Γνωρίζετε περισσότερα για την ΕΠΤΑΚ από όσα δημοσίως καταθέτετε.
Παραλείπετε να αναφερθείτε σε τιμολόγια από την περίοδο 2017-2018 μιας επιχείρησης με την οποία σχετίζεστε μέσω στενού συγγενικού προσώπου (ήταν άραγε απευθείας αναθέσεις, τις οποίες εσείς καταδικάζετε και γνωρίζετε ότι τα λεφτά που αντιστοιχούσαν σε αυτά τα τιμολόγια τα εισέπραξε εκείνη την περίοδο η ΕΠΤΑΚ αλλά δεν τα απέδωσε ποτέ στην επιχείρηση.
Αυτό αποτελεί λεπτομέρεια για έναν άνθρωπο που ασκεί δημόσια διοίκηση και είναι στο τιμόνι των οικονομικών της Περιφέρειας; Ενώ είστε ενήμερος για το ζήτημα και τα κωλύματα πληρωμής, εγείρετε υποκριτικά ερωτήματα προς δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και μόνο.
Να σημειώσουμε ότι δεν διαφωνήσατε με τις συμβουλές των δικηγόρων της ΕΠΤΑΚ να κινηθούν νομικά οι ανάδοχοι που έχουν παλιά εκκρεμή τιμολόγια, ώστε να μην αδικηθεί κανείς που παρείχε προμήθειες ή υπηρεσίες και να εισπράξει τα δεδουλευμένα του.
Ας ελπίσουμε να ασχοληθείτε με τα ζητήματα της Περιφέρειας με τη δέουσα υπευθυνότητα και τήρηση της νομιμότητας και να κοπάσει η έπαρση που συνοδεύει τις δηλώσεις σας.
* Κατερίνα Δαδαμόγια, Περιφερειακή Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης, Τέως αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης και τέως πρόεδρος της ΕΠΤΑΚ

Προηγούμενο άρθροΞεφάντωμα στο Ρέντη με 5000 καρναβαλιστές
Επόμενο άρθροΑγγ.Παλαιοδήμος*: Πυροβολώντας τα πόδια μας. Αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ