Το πιο σκληρό σφυροκόπημα που έχει υποστεί μέχρι τώρα ο δήμαρχος Καλλιθέας , Δημήτρης Κάρναβος , δέχθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τ. δήμαρχο, Κώστα Ασκούνη , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ζήτησε να πραγματοποιηθεί άμεσα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παραλιακή Λεωφόρο για την ταχεία ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων.
Ο κ. Ασκούνης , με μια τοποθέτηση –καταπέλτης , ανάδειξε τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης Κάρναβου αλλά και του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τις δυο φορές που πλημμύρισαν οι Τζιτζιφιές , μέσα σε μόλις ένα μήνα .
Ενώ υπενθύμισε και με δήμαρχο Κάρναβο , η περιοχή αυτή είχε πλημμυρίσει το 2018,
«Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα οι κάτοικοι των Τζιτζιφιών βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες. Υπόγεια parking, καταστήματα, ισόγειες κατοικίες και αυτοκίνητα υπέστησαν μεγάλες καταστροφές» είπε , επισημαίνοντας ότι « το ίδιο είχε συμβεί και με τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2018».
Ο κ. Ασκούνης κατήγγειλε ότι «και τότε και τώρα, ο Δήμαρχος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους» ενώ « ο ίδιος, ως θεατής, παρακολουθεί να καταστρέφονται οι περιουσίες των πολιτών χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα».
Απευθυνόμενος δε στον ίδιο τον δήμαρχο, του καταλόγισε ότι ενώ είχε 3,5 χρόνια να σχεδιάσεις τα απαραίτητα έργα. «Ίσως για τον κ. Κάρναβο η επικοινωνιακή του εικόνα να είναι πιο σημαντική από τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους πολίτες.Τον Οκτώβρη, αφού φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του facebook, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την επίλυση του προβλήματος» είπε.
Ευθύνες σημείωσε ο κ. Ασκούνης έχει και ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης « για την καθυστέρηση των έργων και ειδικότερα του Αντιπλημμυρικού Καναλιού, αλλά σε τελευταία ανάλυση» υπογράμμισε « το πρόβλημα είναι δικό μας και των πολιτών και όχι του Περιφερειάρχη».
Όπως είπε ο κ. Ασκούνης , « οιι ευθύνες του κ. Κάρναβου είναι τεράστιες, αφού με την αδράνεια και την αδιαφορία του μετέτρεψε τις Τζιτζιφιές σε λιμνοθάλασσα που αποτελεί την απόδειξη της αποτυχίας του.
Το κυριότερο όμως, έχει ευθύνες για τις μεγάλες καταστροφές των περιουσιών των κατοίκων, που για δεύτερη φορά μέσα σε 30 ημέρες βλέπουν με αγανάκτηση και απόγνωση να καταστρέφονται οι περιουσίες τους. Όταν συμβαίνουν αυτές οι καταστροφές και δεν κάνεις απολύτως τίποτα ή για να είμαι πιο ακριβής μοιράζεις σακιά με άμμο για να προφυλάξουν οι πολίτες τις περιουσίες τους, τότε είσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ».

Ερωτήματα

Συνεχίζοντας ο κ. Ασκούνης και απευθυνόμενος πάντα στον ίδιο τον κ. Κάρναβο , τον κάλεσε να απαντήσει στα παρακάτω εννέα ερωτήματα :
«1. Εάν λοιπόν οι ευθύνες είναι της Περιφέρειας ρωτάμε σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί;
2. Ποιες πρωτοβουλίες έχετε πάρει, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της;
3. Έχετε προσφύγει στον εισαγγελέα για την απόδοση των ευθυνών; Έχετε προχωρήσει σε προσφυγές ή μηνύσεις για την αποζημίωση των πληγέντων;
4. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ως Διοίκηση για την προστασία των περιουσιών των δημοτών;
5. Γιατί δεν προχωρήσατε σε κινητοποίηση των κατοίκων, ώστε να ασκηθεί η πίεση προς την Περιφέρεια για επίσπευση των έργων;
6. Ειλικρινά τι προσδοκάτε από τον κ. Πατούλη, ώστε να δείχνετε αυτή την ανοχή; Ποιο είναι για εσάς το πρωτεύον; Οι καλές σχέσεις με τον Περιφερειάρχη ή η προστασία των περιουσιών και η ασφάλεια των δημοτών;
7. Πως και με ποιο τρόπο θα δώσετε λύση στους κατοίκους των Τζιτζιφιών; Μήπως με την παραπομπή στο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ;
8. Στείλατε συνεργεία του Δήμου για καταγραφή των ζημιών; Και εάν όχι γιατί;
9. Ειλικρινά πιστεύετε ότι με τους σάκους άμμου θα λύσετε το πρόβλημα; Σκοπεύετε να ανακηρύξετε τις Τζιτζιφιές σε Εμπόλεμη Ζώνη; (Παρασκευή μοίρασε σακιά με άμμο)».

« Κρύβεσαι. Είσαι άφαντος»
Επίσης κατήγγειλε ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Κάρναβος να θεωρεί ότι έκανε το χρέος του «με μία ανακοίνωση στο site του Δήμου για να καταθέσουν δικαιολογητικά για αποζημιώσεις οι κάτοικοι; Έτσι επικοινωνείτε με τον κόσμο; Γιατί αρνείστε να βγείτε και να ενημερώσετε τους πολίτες; Τα ΜΜΕ σας καλούν να βγείτε και να ενημερώσετε υπεύθυνα για το τι συμβαίνει. Εσείς είστε άφαντος».
Σημείωσε δε ότι η στάση αυτή του κ. Κάρναβου « δεν τιμάει το θεσμό που υπηρετείς. Γιατί κρύβεσαι; Ο κόσμος σε εξέλεξε να λύνεις προβλήματα και όχι να δημιουργείς περισσότερα. Δυσφημείς την πόλη και τους κατοίκους της».
Ο Δήμαρχος, είπε ο κ. Ασκούνης , είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών που έχουν καταστραφεί και όχι να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους. Αυτό δεν θα βοηθήσει την πόλη και τους πολίτες. Αυτό δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση Δημάρχου, τόνισε και πρόσθεσε:
«Με τα σκουπίδια για 12 ημέρες στους δρόμους γίναμε ρεζίλι σε όλη την χώρα. Ήμασταν ο μοναδικός Δήμος σε όλη την χώρα που επικρατούσε αυτή η άθλια εικόνα για τόσες ημέρες.

«Κάνατε την Καλλιθέα παγκοσμίως ρεζίλι»
Με τις πλημμύρες όμως «πρωτοπορήσαμε». Γίναμε και παγκοσμίως ρεζίλι. Ιδιαίτερα οι εικόνες με το πλημμυρισμένο λεωφορείο, το 3ο Νηπιαγωγείο, η μετατροπή των Τζιτζιφιών σε λιμνοθάλασσα είναι εξευτελιστικές και υποτιμητικές για το Δήμο Καλλιθέας.
Πράγματι κάνετε πράξη το σύνθημά σας. Η Καλλιθέα αλλάζει και ένα κομμάτι της γίνεται λιμνοθάλασσα με την παραμικρή βροχή. Είναι κι αυτό μια κάποια αλλαγή».

« Ικανός μόνο για πανηγύρια»
Καταλήγοντας , ο κ. Ασκούνης , απευθυνόμενος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι « ο Δήμαρχος έχει αδυναμία να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Είναι καλός για φιέστες και πανηγύρια, αλλά για τις βασικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη όπως η κατασκευή Νηπιαγωγείων, η εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.ά. έχει αποτύχει.
Το κυριότερο υπάρχει αδυναμία αντίληψης για ό,τι συμβαίνει στην πόλη στα κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα. Δύο – τρία γεγονότα ήταν αρκετά για να φανεί η γύμνια της πολιτικής σας. Να φανεί η ανυπαρξία σας στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης.
Όμως, επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας και υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε ξανά πλημμύρες προτείνουμε, εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει άμεσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παραλιακή Λεωφόρο.
Επιτέλους να αντιδράσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για αυτή την άθλια κατάσταση που γυρίζει τις Τζιτζιφιές πίσω στη δεκαετία του 1960 και 1970».

Προηγούμενο άρθροΗ μαρίνα Αλίμου το κεντρικό « αεροδρόμιο» των υδροπλάνων. Εντός του ’22 πτήσεις προς Τήνο -Πάτμο
Επόμενο άρθροΚατηγορηματικά ΟΧΙ και γενικόλογα «θα» Μητσοτάκη σε ΚΕΔΕ