Τις προυποθέσεις για την αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ποντίων, δημιουργεί «η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α, τονίζει σ΄ ανακοίμνωση του , ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας και πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , Κώστας Ασκούνης.
Ο κ. Ασκούνης , επικεφαλής σήμερα της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας , με την παράταξη « Προοπτική Ζωής», χαιρετίζει την απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν , με την οποία αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων.
« Αποτελεί μία πολύ μεγάλη είδηση. Γιατί όχι μόνο αποκαθίσταται μία αδικία ενός αιώνα, αλλά γιατί δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις» για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων , τονίζει.
« Η ηθική και ιστορική δικαίωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό για εμάς. Είναι η προϋπόθεση για να γίνονται σεβαστά από όλους στο σύνολό τους, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κυριότερο όμως, γιατί και σήμερα ο Νεοθωμανικός Επεκτατισμός της Τουρκίας απειλεί τους γειτονικούς λαούς και την εδαφική τους ακεραιότητα», υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Γι αυτό , σημειώνει, « η αποδοχή λοιπόν από τη σύγχρονη Τουρκία των εγκλημάτων κατά των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ασσυρίων είναι προϋπόθεση ότι αυτά που συνέβησαν τότε δεν θα επαναληφθούν ποτέ.Είναι προφανές ότι η δήλωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους τους λαούς της περιοχής κι ιδιαίτερα για τους αδερφούς μας στην Κύπρο, αλλά και για εμάς τους Έλληνες» καταλήγει στη δήλωση του .

Προηγούμενο άρθρο« Λέων» ή … «γατάκι»;
Επόμενο άρθρο