Σφοδρή κριτική στην ηγεσία της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καθώς και στην κυβέρνηση για τη μετακύλιση στους δημότες του τεράστιου κόστους του Τέλους Ταφής Απορριμάτων, άσκησε ο Κώστας Ασκούνης , ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα.
Σ΄ανακοίνωση του , ο κ. Ασκούνης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με τροπολογία που πέρασε αιφνιδιαστικά ζητά από τους Δήμους να καταβάλλουν 240 εκατ. € εντός του 2024 από τους πόρους τους για το τέλος ταφής απορριμμάτων.
Ο Δήμος Καλλιθέας , τονίζει , «καλείται το 2024 να καταβάλλει 2 εκατ. € από δικούς του πόρους για να καλύψει την αποτυχία της Κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όταν ΗΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2,2 ΕΚΑΤ. € ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων.».
Πρόκειται, υπογραμμίζει , «για χαράτσι, το οποίο θα επιβάλλεται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να εκτινάξει τα Δημοτικά Τέλη που επιβαρύνουν τους δημότες μας, μετά και την αποτυχημένη 9χρονη πολιτική της απερχόμενης Διοίκησης στον τομέα της Ανακύκλωσης.».
Ο κ. Ασκούνης καταλογίζει ευθύνες στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος( ΚΕΔΕ) , αναφέροντας συγκεκριμένα : Η ΚΕΔΕ « φέρει ευθύνη γιατί, ενώ ο Νόμος έχει ψηφισθεί από το 2021, δεν αντέδρασε να αποτρέψει ένα ΑΔΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ μέτρο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ τους Δήμους.
Είναι επιτακτική ανάγκη ΤΩΡΑ η ΚΕΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε η Κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση αυτή και να ανοίξει έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο μαζί της για το θέμα της Ανακύκλωσης.
Η Ανακύκλωση δεν επιτυγχάνεται με τιμωρητικές πολιτικές, αλλά με ουσιαστικά κίνητρα και συνεργασία με τους Δήμους που θα την κάνουν πράξη. Όσον αφορά το Δήμο Καλλιθέας, η Ανακύκλωση για μας αποτελεί άμεση προτεραιότητα».

Προηγούμενο άρθροΜε ‘Ελλη Κοκκίνου το Περιστέρι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Επόμενο άρθρο“Μην το πετάς, χάρισέ το!” στη Σαλαμίνα