Το σκληρό νεοφιλελεύθερο «όραμα» της διοίκησης Κάρναβου , για το πώς θέλει να είναι οι εργασιακές σχέσεις , πόσο να αμοίβονται οι εργαζόμενοι και προπαντός πως αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία και παιδεία , αποκαλύφθηκε γι άλλη μια φορά.
Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης « Προοπτικής Ζωής» και τέως δήμαρχος, Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης , ο κ. Κάρναβος « ακολουθώντας μία μικροκομματική πολιτική που έρχεται από το παρελθόν μειώνει τις ώρες εργασίας για να προσλάβει περισσότερα άτομα.
Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε στην πρόσληψη καθαριστριών σχολείων μερικής απασχόλησης, εκ των οποίων οι 26 από αυτές, με 3ωρη ημερήσια απασχόληση και με αποδοχές 280€ το μήνα!!! Όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα να εργασθούν 6,5 ώρες (πλήρους απασχόλησης), μία πρακτική που ακολούθησαν αρκετοί Δήμοι με ίδιους πόρους.

Το κυριότερο είναι ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη δια ζώσης εκπαίδευση με την έκδοση οδηγιών και την αυστηρή τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Μεταξύ των άλλων, επιβάλλει «ότι κάθε καθαρίστρια θα καθαρίζει 160 τετραγωνικά μέτρα την ώρα». Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό που προσελήφθη, δεν επαρκεί για την υλοποίηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, δε λαμβάνει υπόψιν του την αύξηση μαθητών και αιθουσών από την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Ο κατά τ’ άλλα «εύρωστος» Δήμος προτιμά να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με μισθούς πείνας.

Ο κ. Κάρναβος κατά την προσφιλή του μέθοδο μεταθέτει τις ευθύνες του σε άλλους αναδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό του.

Ο Δήμαρχος πρέπει να κατανοήσει ότι λόγω της έξαρσης της πανδημίας Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του , ο νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας.

Προηγούμενο άρθροΥπό κατασκευή 4 πεζογέφυρες στην Αττική. Παραδόθηκε του Π. Φαλήρου
Επόμενο άρθροΘα παρέμβει ο εισαγγελέας για όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Πειραιά ;