Αντίθετη στο κοινό συμφέρον της Πεντέλης είναι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κοσμοπούλου να αποχωρήσει ο δήμος από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), καταγγέλλει και η δημοτική παράταξη «ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ», επικεφαλής της οποίας είναι ο Κώστας Αποστολίδης.
Σύμφωνα δε με τη δημοτική παράταξη είναι « ολοφάνερο ότι το μοναδικό πρόβλημα της Δημάρχου ήταν να μην επανεκλεγεί ο προηγούμενος πρόεδρος, ο οποίος όμως επανεξελέγη, κατά τη διάρκεια της σχεδόν παράλληλης διεξαγωγής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ»
Σ΄ανακοίνωση της, η παράταξη σημειώνει ότι o Δήμος Πεντέλης ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΠΑΠ και στήριζετη δράση και λειτουργία του επί 32 συνεχή χρόνια.
Κατηγορεί δε τη Δημοτική Αρχή Κοσμοπούλου ότι «ωρίς καμία προηγούμενη εκδήλωση ανησυχίας, διαμαρτυρίας ή διαφωνίας με τη λειτουργία του Συνδέσμου, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης κατέληξε σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Σημειώνουμε ότι το μισό βουνό βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου. Είναι σαν να αποχωρεί κανείς οικειοθελώς από το σπίτι του» .
Επίσης καταγγέλλει ως «μεθόδευση την κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποστολή των εισηγήσεων μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση και με εξαιρετικά αδύναμη επιχειρηματολογία, κατά τη συζήτηση».
Η «ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ» , προειδοποιεί ότι « η αναίτια αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ είναι βέβαιο ότι θα έχει συνέπειες για την πόλη καθώς θα την αφήσει χωρίς έναν σημαντικό σύμμαχο στην προστασία του Πεντελικού, ενόψει μάλιστα και της αντιπυρικής περιόδου.
Ακόμη και αν πρόθεση της Διοίκησης είναι η επιστροφή της στο σύνδεσμο μετά από ικανό διάστημα υπό “καλύτερες” υποθετικά συνθήκες, ο Δήμος Πεντέλης θα έχει υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του για την ευκολία και την ελαφρότητα (μπες-βγες) με την οποία αντιμετωπίζεται ένας θεσμός που μας αφορά όλους. Σαν να πρόκειται για το προσωπικό παιχνίδι κάποιου. Και παράλληλα θα έχει ήδη χαθεί η δυνατότητα συμμετοχής στη διοίκησή του μέχρι το 2029.
Η αλαζονεία και η τυχοδιωκτική τακτική της Δημοτικής Αρχής, μας προκαλεί βαθύτατη ανησυχία. Την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση του Master Plan με τις απαράδεκτες προβλέψεις του, αντί να μεριμνά για την ασφαλέστερη ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών και των κατοίκων, ασχολείται με την επίτευξη μικροπολιτικών στόχων με τρόπο ωμά αντιδημοκρατικό που υποτιμά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ολισθηρός ο δρόμος που επιλέξατε κα Δήμαρχε και τεράστια η ανευθυνότητα των συμβούλων της διοίκησης που τον ακολούθησαν».

Προηγούμενο άρθροΠάταξη της αντικοινωνικής στάθμευσης και του διπλοπαρκαρίσματος στην Καρδίτσα ζήτησε ο Τσιάκος
Επόμενο άρθροΖωτικά αναπτυξιακά ζητήματα έθεσε ο Μαρινάκης στον Σκρέκα