Στημένη ήταν σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ , στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , η πρόσφατη αντιπαράθεση του δημάρχου , Κώστα Μπακογιάννη με τον υπουργό Προσταίας του Πολίτη , Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο επικεφαλής της παράταξης του , της « Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός , μιλώντας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας , είπε χαρακτηριστικά « Ο Δήμαρχος της Αθήνας επέλεξε τις προηγούμενες μέρες να αντιπαρατεθεί δημόσια με τον υπουργό της κυβέρνησής του Τ. Θεοδωρικάκο, για την ασφάλεια στην πόλη. Ήταν ένας καυγάς στημένος, σε φιλόξενη για την κυβέρνηση, συχνότητα των FM».
Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό , επρόκειτο μία αντιπαράθεση , που στόχο είχε « να κρύψει τις ευθύνες και των δύο, που υλοποιούν ο καθένας στον τομέα του, την άγρια επέλαση της κυβέρνησής τους, στο εισόδημα, τα δικαιώματα, στην ασφάλεια του λαού μας από την συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις κυρώσεις του, που πληρώνουμε από το λεηλατημένο εισόδημά μας».
Απόδειξη αυτού , είναι πρόσθεσε , ότι « ο Δήμαρχος της Αθήνας δεν κάνει καμιά δημόσια αντιπαράθεση με την κυβέρνησή του για τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, με αποτέλεσμα οι σχολικές επιτροπές χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση να οδηγούνται σε ρυθμίσεις 24 δόσεων και να κόβουν λειτουργικά έξοδα των σχολείων για να βγουν οι δόσεις».
Ο επικεφαλής της « Λαικής Συσπείρωσης» παρέθεσε και συγκεκριμένα παραδείγματα.
Όπως το :
– Φυσικό αέριο σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 4ης Δ.Κ. από 20.000€ σε 40.000€!
– Φυσικό αέριο σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 6ης Δ.Κ. από 26.000€ σε 60.000€!

Οι πιάτσες
Ακόμη ανάφερε ότι « η αντιπαράθεση Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου για την ασφάλεια στην πόλη γίνεται ταυτόχρονα με την παρουσία και την μετακίνηση των «εμπόρων του θανάτου» σε γνωστές σε όλους πιάτσες της Αθήνας. Γίνεται όταν νομιμοποιείται η χρήση των ναρκωτικών με το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν όλοι μαζί, εγκαινιάζοντας με παράτες τον Χ.Ε.Χ στην Καποδιστρίου και δίνοντας ο Δήμος 800.000€ για πέντε αυτοκίνητα που θα περιφέρονται στην πόλη ψάχνοντας χρήστες μαζί με εμπόρους και «βαποράκια». Η αντιπαράθεση για την ασφάλεια στην πόλη γίνεται για να δυναμώσει ένα κλίμα αστυνομοκρατίας – καταστολής που θα φυλάει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Η τουριστική βιτρίνα ευρύτατων ζωνών της πόλης, εκτός από τα 200.000.000€ που δίνονται στην ΠΑΕ ιδιοκτησίας Αλαφούζου, εκτός από το όργιο του AirBnB σε δεκάδες γειτονιές, εκτός από τα δεκάδες νέα ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας, απαιτεί και την ένταση της αστυνόμευσης – καταστολής.
Αυτοί οι σχεδιασμοί και οι πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται από την κυβέρνηση και το Δήμο αδιαφορούν φυσικά για τις λαμαρίνες που ένα χρόνο τώρα «πνίγουν» την πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου με το ναυάγιο του «Μεγάλου Περίπατου».
Αδιαφορούν για τα αιτήματα των κατοίκων από την πλ. Λαού στα Σεπόλια (200 υπογραφές) για την πιάτσα ναρκωτικών, ζητώντας μέτρα από τον Οκτώβρη του 2021».

Προηγούμενο άρθροΧωρίς καμία «έκπληξη» η συγκρότηση του νέου προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Επόμενο άρθρο