Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, διοργανώνουν τον ιστορικό περίπατο «Τα καλοκαίρια του Παλαιού Φαλήρου» , την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 18.00
Συνοδοιπόρος θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.
Είναι ένας διαφορετικός ιστορικός περίπατος, αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου Κώστα Αξελού (Αθήνα 26 Ιουνίου 1924- 4 Φεβρουαρίου 2010 Παρίσι)
Μαζί η δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Δασκαλάκη που θα αφηγηθεί στιγμές της παιδικής της ηλικίας στο Παλαιό Φάληρο.
Ο Κώστας Αξελός από τη μεριά της μητέρας του καταγόταν από την οικογένεια Ξηροτάγαρου που έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστορία του Παλαιού Φαλήρου.
Στον περίπατό θα ζωντανέψει εκείνη τη εποχή που όλη η κοσμική Αθήνα πήγαινε στην ταβέρνα του Ξηροτάγαρου, τότε που η θάλασσα δεν είχε επιχωματωθεί, τότε που λειτούργησε το πρώτο ξενοδοχείο στην περιοχή και τα στρείδια της θάλασσας ήταν το πιο διάσημο έδεσμα.
Θα μάθουμε ακόμη πως συνδέθηκε με την Αθήνα της Μπελ Επόκ, αλλά και ποιες ήταν οι εντυπώσεις του Κωνσταντίνου Καβάφη όταν επισκέφθηκε το Φάληρο το καλοκαίρι του 1901.
Σημείο συνάντησης το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου& Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.
Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 31/05 και ώρα 14.00’ στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Προηγούμενο άρθροΑνασυγκροτήθηκαν τα «Γιάννενα Νέα Εποχή»
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι εγγραφές για τις «Αθλοδιακοπές 2024» στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου