«Χείμαρρος» καταγγελιών σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης Καπλάνη , είναι όσα αναφέρει η νυν Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας , του Λάμπρου Μίχου , στην απάντηση της , σ΄όσους την κατηγορούν γιατί ψήφισε τον ισολογισμό του έτους 2018 .Δηλαδή μιας περιόδου που αφορούσε την δημαρχία Καπλάνη.
Ο κ. Μίχος κατηγορεί τον προκάτοχο του , κ. Καπλάνη , ότι επέλεξε να μην παραστεί σ΄ εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , για να υπερασπιστεί το έργο του αλλά και να απαντήσει σ΄όσα του προσάπτουν οι άλλες παρατάξεις για τη δημαρχιακή του περίοδο.
Σύμφωνα λοιπόν με τη Δημοτική Αρχή Μίχου , από τον ισολογισμό προκύπτει , ότι όλο το 2018 , στην Αγία Βαρβάρα , «το μοναδικό έργο που έγινε και προστέθηκε ως περιουσιακό στοιχείο στο Δήμο, ήταν μία εδαφοτεχνική μελέτη για την γέφυρα της οδού Σαράφη, η οποία ωστόσο έμεινε στα αζήτητα από την τότε Δημοτική αρχή του κ. Καπλάνη».
Ακόμη , τόνισε η διοίκηση Μίχου , προκύπτει ότι το 2018 , το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών έφθανε το 1.700.000 ενώ ήταν μηδαμινά έσοδα του δήμου
«Επισημάνθηκε ομοίως», υπογράμμισε η διοίκηση Μίχου , « ότι σχεδόν κανείς επί Καπλάνη δεν πλήρωνε» και ότι «ελέγχθηκε πειθαρχικά από την Αποκεντρωμένη διοίκηση ο κ. Καπλάνης για βαριά παράβαση καθήκοντος, διότι δεν ενεργούσε για την είσπραξη δικαστικά αναγνωρισμένων οφειλών και καταγράφηκαν και άλλα πολλά, στο πεδίο της πολιτικής κριτικής, τα οποία μπορεί να διαβάσει καθένας από τα πρακτικά».