“Να μην λες ψεύδη, αλλά την αλήθεια” (Σόλων ο Αθηναίος, 639-559 π.Χ.). Ο επικεφαλής της Παράταξης, «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»
,Ιωάννης Βεντούρης καλεί τον νυν δήμαρχο του νησιού ,”να μας πει επιτέλους την ΑΛΗΘΕΙΑ και να ακολουθήσει το ρητό του Σόλωνα, που έμεινε γνωστός στην ιστορία για τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε στο αθηναϊκό πολίτευμα και αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας.
Την ΑΛΗΘΕΙΑ… για το τι ακριβώς συμβαίνει και ακόμα δεν έχουμε «δει»… τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022, τον οποίο θα έπρεπε να έχουμε ήδη ψηφίσει βέβαια”Και να ” αφήσει κατά μέρος τις φθηνές δικαιολογίες, τις οποίες μεταφέρουν τα «προπαγανδιστικά παπαγαλάκια» του, στα καφενεία, στα σοκάκια και στα μπαρ του νησιού”.
Ο κ. Βεντούρης σημειώνει σ΄ανακοίνωση του , ” είναι αστείο πραγματικά, αλλά θα σταθούμε σε μια δικαιολογία ιδιαίτερα: «…δεν φέρνω τον προϋπολογισμό 2022, γιατί η αντιπολίτευση θα κάνει προσφυγή….».
Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα λόγο να κάνει καμία προσφυγή, εάν όλα ακολουθήσουν την κείμενη δεοντολογία και είναι εναρμονισμένα με την αντίστοιχη νομοθεσία. Δεν θα απαριθμήσουμε εκ νέου και επί του παρόντος, τις ερωτήσεις μας προς την Οικονομική Επιτροπή, για τις οποίες ακόμα περιμένουμε απαντήσεις, τόσο από το Δήμαρχο, όσο και το λογιστικό γραφείο που υποστηρίζει το Δήμο με «λεόντεια» οικονομική σύμβαση υποστήριξης.
Όμως, από ότι φαίνεται (ίσως;;, υπάρχει κάποιο πρόβλημα, που αφορά σε προηγούμενες οικονομικές χρήσεις…
Εάν ναι, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Δεν γίνεται ο Δήμος να μην έχει προϋπολογισμό και να έχει φτάσει Αύγουστος. Κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, παλαμοκροτητές του Δημάρχου, τώρα κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε για τον προϋπολογισμό του 2023!!!
Η ΚΙΜΩΛΟΣ δεν έχει την πολυτέλεια να περιπλανιέται σε αχαρτογράφητα νερά, «καπετάνιε»!!!
Κλείνοντας, ας μας επιτρέψει ο Δήμαρχος Κιμώλου, ως συμβουλή, να του υπενθυμίσουμε άλλο ένα ρητό του Σόλωνα: “Μετριοπαθέστερο κάνει τον άρχοντα και επιεικέστερο τον τύραννο, εκείνος που θα μπορούσε να τους πείσει ότι προτιμότερο θα ήταν να μην κυβερνούν, παρά να κυβερνούν”.

Προηγούμενο άρθροYouth Festival διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου
Επόμενο άρθροΑπρόσκοπτα συνεχίζεται το “Βοήθεια στο Σπίτι” στο Βόλο