Στην ενημερωτική εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου INNOVAGRO PLUS – του χρηματοδοτικού πλαισίου Interreg Adrion συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης ως Εντεταλμένος επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.
Το INNOVAGRO PLUS ως συνέχεια του έργου Innovagro έχει ως κύριο αντικείμενο την περαιτέρω προώθηση, αξιοποίηση και κεφαλαιοποίηση των δύο κύριων αποτελεσμάτων του έργου Innovagro που είναι: α) Δίκτυο Διακρατικής Συνεργασίας INNOVAGRO και β) Εικονικό Διακρατικό Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (VIBIEC). Επιπλέον στοχεύει στην ανάπτυξη μιας διαπεριφερειακής προσέγγισης για την περαιτέρω προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ειδών διατροφής του πρωτογενή τομέα στις χώρες της μακροπεριφερειακής περιοχής Αδριατική – Ιόνιο.
Στην εκδήλωση, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος ADRION 2014 – 2020 τα παραδοτέα του έργου INNOVAGRO καθώς έγινε παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας επιχειρηματικής υποστήριξης.
Ο Γιώργος Αλεξάκης επισήμανε ότι «η δημιουργία της διαδικτυακής επιχειρηματικής πλατφόρμας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν όλοι οι παραγωγοί τυποποιημένων ή πιστοποιημένων προϊόντων της Κρήτης θα ενισχύσει ανταγωνιστικά και θα καθοδηγήσει περαιτέρω τις Κρητικές επιχειρήσεις αγροδιατροφής». Η συνέχεια του προγράμματος θα ενδυναμώσει περισσότερο την επιχειρηματική καινοτομία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου με την αξιοποίηση της υπάρχουσας εμπειρίας και την ενίσχυση των σχέσεων τους με τα Ερευνητικά Κέντρα, Συνεταιριστικούς Οργανισμούς και τους δημόσιους φορείς.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, ο Κοσμήτορας Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γρηγορούδης,
Η Αικατερίνη Θεμελή Στέλεχος Μονάδας Διαχείρισης & Παρακολούθησης Προγραμμάτων στη Μεσόγειο και την Αδριατική, η συντονίστρια του έργου στην Περιφέρεια Κρήτης Χρύσα Μακράκη-Χαριτάκη και οι Ειρήνη Σύλλελη και Βασίλης Σιωμάδης επιστημονικά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

Προηγούμενο άρθρο«Βιβλιοδροσίσματα» στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας και Ρέντη
Επόμενο άρθροΟι καθαρές παραλίες και με τη ” βούλα” σε Σαλαμίνα, Αίγινα και Πόρο