Η ρήση αυτή του Αισχύλου ( άλλοι την αποδίδουν στον Όμηρο) που η διαχρονική αξία και …σοφία , έχει επιβεβαιωθεί άπειρες φορές ,φαίνεται ότι αποτελεί και την «πυξίδα» του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και πρώην δημάρχου Ηρακλείου , Γιάννη Κουράκη.
Από τη σημαντικότατη αυτή θέση που τον εξέλεξε η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης , έχει να επιδείξει μέχρι τώρα σημαντικότατο έργο . Και κυρίως μια σύγχρονη αντίληψη γαι το πως πρέπει να δρουν οι τοπικοί « άρχοντες». Συνεργαζόμενοι στενά και όχι αντιμαχόμενοι για προσωπικά ή τοπικιστικά κίνητρα.
Αυτό έπραξε και με το δραστήριο δήμαρχο Χανίων , Παναγιώτη Σημανδηράκη .Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος σ΄ ανακοίνωση του , υπογραμμίζει και τον ευχαριστεί .

Η ισχύς εν τη ενώσει (2)

Σε πρόσφατη συνάντηση λοιπόν που είχαν , ο κ. Σημανδηράκης , αναφέρει στην ανακοίνωση του , «έγινε στην επιτυχή ένταξη του Δήμου Χανίων στο Πρόγραμμα “Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)” του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον Δήμαρχο Χανίων να ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Κουράκη για τη σημαντική και στοχευμένη συμβολή του, ώστε ο Δήμος να λάβει την αναγκαία χρηματοδότηση».
Και πόσο σημαντικό για το δήμο είναι αυτό το πρόγραμμα, σπεύδει να το επισημάνει ο κ. Σημανδηράκης : «Το “ΑΚΣΙΑ” αφορά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων, μετά από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες, με τον Δήμο Χανίων να λαμβάνει περίπου 1.493.000 ευρώ».
Με λίγα λόγια περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ που θα έβγαιναν από το ταμείο του δήμου, δηλαδή από χρήματα δημοτών , θα αποπληρωθούν τώρα από το κράτος και αυτά ο δήμος πλέον μπορεί να τα αξιοποιήσει αλλού , προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του!