Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου θα φιλοξενήσει το 2ο Διεθνές Διαθηναϊκό on line Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου 2022 με τίτλο: «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, Προοιωνίζοντας το Μέλλον».
Το Συνέδριο διοργανώνεται από το δίκτυο «η Αθήνα καλεί Αθήνα», ένα δίκτυο για την ανάπτυξη συνεργειών σε κοινωνικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό και ερευνητικό επίπεδο και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ πόλεων που φέρουν το όνομα «Αθήνα» σε παγκόσμια κλίμακα.
Στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός ανθρώπινου Παρατηρητηρίου, το οποίο θα λειτουργεί ως παγκόσμιος χώρος συνάντησης όπου συλλογικότητες και άτομα θα διακινούν το ερευνητικό τους έργο και τις επαγγελματικές τους εμπειρίες.
Τo 2ο Διεθνές Συνέδριο περιλαμβάνει τρεις θεματικές συνεδρίες:
• Βιώσιμη ανάπτυξη
• Πολιτιστική Διεθνοποίηση
• Κλιματική κρίση και φυσικές καταστροφές
Το συνέδριο στοχεύει στη σύσταση μόνιμης επιστημονικής ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετά σε συνεχή βάση την πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη του Ανθρώπου. Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται για τη θεματολογία του, ενώ θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερα για τις εργασίες του συνεδρίου στον σύνδεσμο: https://athenscallsathens.gr/conference22/
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Το 2ο Διεθνές Διαθηναϊκό on line Συνέδριο που αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πολιτιστική Διεθνοποίηση, την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές, διεξάγεται από το δίκτυο «Αθήνα καλεί Αθήνα» και υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον Δήμο μας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες μας και να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες του. Μία κοινωνία ανοιχτή σε ερεθίσματα γνώσης και στην πληροφόρηση, είναι μία κοινωνία ζωντανή και δραστήρια, ικανή να διεκδικήσει και να κατορθώσει επιτεύγματα προς όφελος του συνόλου».

Προηγούμενο άρθρο140 έργα παρεμβάσεις σ΄ όλο το δήμο Πεντέλης-Από τα μεγαλύτερα προγράμματα έργων πανελλαδικά
Επόμενο άρθρο«Ακαδημία για Γονείς» στο Μοσχάτο