Αρχική -top Η « αστυνομοκρατία» του Κάρναβου κατά των εργαζομένων , επίσημη «γραμμή»...

Η « αστυνομοκρατία» του Κάρναβου κατά των εργαζομένων , επίσημη «γραμμή» της ΚΕΔΕ και για τους άλλους « γαλάζιους» δημάρχους ;

Ως «πρόβα τζενεράλε» για το πως θα αντιμετωπιστούν οι αντιστάσεις των εργαζομένων στους δήμους, σ΄ότι αφορά την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση νευραλγικών αρμοδιοτήτων τους , μέσω των περιβόητων « Αναπτυξιακών Οργανισμών» που νομοθέτησε η κυβέρνηση , θεωρείται ότι συνέβη στο δήμο Καλλιθέας.
Ο δήμαρχος της πόλης , Δημήτρης Κάρναβος ,ο οποίος είναι και Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,έβγαλε το προσωπείο του « φιλελεύθερου» και θυμήθηκε το παρελθόν του .
Οι εργαζόμενοι από κει που ήταν « συνεργάτες» , μονομιάς έγιναν … αντίπαλοι , εχθροί.
Έφτασε στο σημείο για να κάμψει την απεργιακή του κινητοποίηση να καλέσει την αστυνομία !
Συγκεκριμένα , όπως καταγγέλλει , μ΄ανακοίνωση του , ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του δήμου Καλλιθέας , ο κ. Κάρναβος «κάλεσε και την Αστυνομία για να αποτρέψει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου».
Και αυτό εν έτει 2021 , όπου στην Ελλάδα και ο πιο στυγνός εργοδότης- διώχτης των εργαζομένων, δεν πράττει πλέον.
Η ενέργεια αυτή του κ. Κάρναβου , δείχνει ότι είναι υποκριτικό το πολιτικό προσωπείο που έχει φιλοτεχνήσει τα τελευταία χρόνια και χάρις σ΄αυτό πέτυχε να εκλέγεται δήμαρχος.
Επίσης αποκαλύπτει τις πραγματικές αντιλήψεις από τις οποίες διακατέχεται.
Αλλά και πόσο αποφασισμένος είναι, να εφαρμόσει μεθόδους του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών , προκειμένου να υλοποιήσει πλήρως τη νεοφιλελεύθερη αυτή ατζέντα του.

Γιατί σιωπά η αντιπολίτευση στην ΚΕΔΕ ;
Πρόκειται για μια πρωτοφανής , βαθύτατα αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια , στην οποία ουδέποτε μετά το 1974 έχει προβεί δήμαρχος , ανεξαρτήτως κόμματος.
Ωστόσο η σιωπή που τηρεί η υπόλοιπη « γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ , γεννά ερωτήματα:
-Είναι από « ενοχή» για το ότι ο κ. Κάρναβος , είναι επίλεκτο μέλος της ;
-Είναι λόγω των ιδιαιτέρως εύθραυστων ισορροπιών που τη συγκροτούν ;
– Ή όπως λέγεται ότι με τη σιωπή της , δίνει το σήμα , και προς την πλειοψηφία των δημάρχων της χώρας , που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα , να ακολουθήσουν αυτή τη « γραμμή»;
Στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ , θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης αν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης , τεθεί το θέμα .
Δεδομένου ότι όλες,μα όλες , μέχρι τώρα σιωπούν. Και δεν έχουν αποδοκιμάσει την αντιδημοκρατική ενέργεια του κ. Κάρναβου.
Γι αυτό έχει σημασία τι θα πουν τότε :
-Θα περιοριστούν σε μια γενική αναφορά ;
– Ή θα ζητήσουν κάτι σημαντικό;
– Όπως απόφαση –καταδίκης του κ. Κάρναβου ή ακόμη και παραίτησης του από το κορυφαίο αυτοδιοικητικό θεσμικό αξίωμα του Β΄Αντιπροέδρου ;

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας , έχει ως εξής :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Καλλιθέα 05 /06/2021
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας με ομόφωνη απόφαση του καλεί, τους Συναδέλφους/σες να συμμετέχουν σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 07-06-2021 στις 07:00 στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Καλλιθέας
Η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει Αναπτυξιακό Οργανισμό, με την μορφή Ανώνυμης Διαδημοτικής Εταιρείας, ΕΠΕΛΕΞΕ δύο φορές μέσα στο μήνα να σπάσει την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, από τις διαδικασίες εισαγωγής και λήψης αποφάσεων στα αρμόδια όργανα ( Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κλπ. ). Έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας.
Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καλλιθέας την Παρασκευή 04/06 μετά από την σθεναρή στάση των εργαζόμενων επέλεξε το δρόμο του εντέλλεσθαι (θυμίζοντας άλλες εποχές).
Δυστυχώς δεν σταμάτησε εκεί, κάλεσε και την Αστυνομία για να αποτρέψει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου Καλλιθέας.
Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση της Δημοτικής Αρχής και Καλούμε τους Συναδέλφους/σες να συμμετέχουν στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για:
Να Πάρει πίσω η Δημοτική Αρχή το ΕΝΤΈΛΛΕΣΘΑΙ κατά της συναδέλφισσας
Να σεβαστεί το Δικαίωμα της Απεργίας
Να Υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, την ανάγκη στελέχωσης των Δήμων με μόνιμο προσωπικό και τέλος την ίδια την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των δημοτών, που εκ του ρόλου μας καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
• Καταγγέλλουμε τον ρόλο των Αναπτυξιακών Οργανισμών ΟΤΑ, που κάτω από το προπέτασμα της «υποστήριξης των Δήμων στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους», μοναδικό σκοπό έχει την πρόσληψη εργολαβικού προσωπικού, την υποβάθμιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και την εκχώρηση τους σε τρίτους.
• Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α.,
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
• Το οριστικό τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας,
• Την ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον οικονομικούς πόρους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας».

Exit mobile version