Αρχική -top Για «Φασισμό ΟΝΝΕΔίτικο» και τραμπουκισμούς στελεχών της , κατήγγειλαν τη συνδιοίκηση...

Για «Φασισμό ΟΝΝΕΔίτικο» και τραμπουκισμούς στελεχών της , κατήγγειλαν τη συνδιοίκηση Κάρναβου-Λασκαρίδη στο δήμο Καλλιθέας

Πρωτοφανή για την πόλη της Καλλιθέας είναι όσα συμβαίνουν σ΄ αυτή τη δημαρχιακή περίοδο και συγκεκριμένα επί συνδιοίκησης Κάρναβου-Λασκαρίδη.
Αυτή η πολιτικά ανίερη , όπως χαρακτηρίζεται , σύμπραξη του κ. Κάρναβου με τον κ. Λασκαρίδη , ο οποίος επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν στενός συνεργάτης της τότε υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου , δίνει καθημερινά δείγματα « γραφής» που δυστυχώς θυμίζουν άλλες εποχές και κανείς δεν επιθυμεί να θυμάται.
Πρόσφατο « δείγμα» η τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε για την κριτική που ασκεί Δημοτικός Σύμβουλος- στέλεχος της παράταξης Ασκούνη, ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελετής κατάθεσης στεφάνων !
Λεκτική επίθεση δέχθηκε εκείνη την ημέρα και ο επικεφαλής της παράταξης « Προοδευτική ενότητα Καλλιθέας» , Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.
Σ΄ότι αφορά , το Δημοτικό Σύμβουλο , Γιάννη Εμιρζά , στοχοποιήθηκε εκείνη την ημέρα από στέλεχος της συνδιοίκησης Κάρναβου-Λασκαρίδη , γιατί είχε αποκαλύψει τον εμβολιασμό για covid-19, εκτός σειράς , Δημοτικών Συμβούλων της και άλλων «ημετέρων» της Δημοτικής Αρχής .
Η επίθεση αυτή , καταγγέλθηκε με δριμύτητα από όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου , του Δημοτικού Συμβουλίου .
Και οι οποίες απαίτησαν να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που πραγματοποιήθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες .
Εκεί , στη συνεδρίαση , η συνδιοίκηση Κάρναβου-Λασκαρίδη, έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της « πρόσωπο» .

Αντωνακάκης
Η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , προκάλεσε την έκρηξη του επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ , της « Λαικής Συσπείρωσης» , Γιώργου Αντωνακάκη, με σημαντική μακρόχρονη παρουσία και δράση στην πόλη.
Ο κ. Ανατωνακάκης , απευθυνόμενος στον πρόεδρο , είπε συγκεκριμένα : « Αυτό είναι Φασισμός ΟΝΝΕΔιτικος»
Ασκούνης

«Δεν θα μας φιμώσετε. Η Δημοκρατία θα δώσει την λύση» τονίζει σ΄ ανακοίνωση του , ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» κ. Κώστας Ασκούνης , αναφερόμενος στην τραμπούκικη επίθεση και σ΄όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Όπως υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση του , « στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 31/03/2021, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την απρόκλητη λεκτική επίθεση, κι όχι μόνο, κατά του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Εμιρζά από στέλεχος της Διοίκησης Κάρναβου την ημέρα της Εθνικής Επετείου στην πλατεία Κύπρου. Με αγενή τρόπο, την ίδια ημέρα, απευθύνθηκε και στον κ. Ψαλιδόπουλο όπως ο ίδιος κατήγγειλε.
Τα γεγονότα συνδέονται ευθέως με τις καταγγελίες που έκανε η παράταξή μας για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της Διοίκησης Κάρναβου. Την απάντηση στις καταγγελίες μας επιχείρησαν να την δώσουν στο πεζοδρόμιο και όχι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί υπάρχει αφωνία».
Ο κ. Ασκούνης στηλιτεύοντας τα παρπάνω , υπογραμμίζει ότι « η απαράδεκτη κι έξω από κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας ενέργεια του εν λόγω στελέχους δεν έχει θέση στον Δημοκρατικό Δήμο της Καλλιθέας. Φαίνεται όμως να έχει θέση στην κουλτούρα του Δημάρχου. Στην ομιλία του, όχι μόνο αρνήθηκε να καταδικάσει την ακραία συμπεριφορά του στελέχους του, αλλά επιχείρησε να δυναμιτίσει το κλίμα στην αρχή της συζήτησης.
Είναι προφανές ότι προπηλακισμοί και απειλές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ασκούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας της κριτικής και του ελέγχου. Δεν θα μας φιμώσετε. Η Δημοκρατία θα δώσει την λύση».

Exit mobile version