Home Δραστηριότητες Παρατάξεων Για ευτελισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών καταγγέλλει τη διοίκηση Καλού , ο...

Για ευτελισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών καταγγέλλει τη διοίκηση Καλού , ο Δρακονταειδής


«Οι σκοπιμότητες μέσω χοντροκομμένων συμπαιγνιών ευτελίζουν τους θεσμούς και εξευτελίζουν την δημοτική αρχή Λευκάδας» τονίζει σ΄ ανακοίνωση –καταγγελία, η παράταξη « Όλοι για την Λευκάδα» του Κώστα Δρακονταειδή.
«Δεν παύει» , αναφέρει , « ούτε στιγμή η δημοτική αρχή Σολδάτου, Καλού, Λιβιτσάνου να μας εκπλήσσει αρνητικά, σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο.
Με την… ευγενική χορηγία του Στ. Ρόκκου, προέδρου ξεκάθαρα πλέον μόνο της πλειοψηφίας και όχι του Οργάνου, έχουν οδηγήσει τον κορυφαίο τοπικό θεσμό σε απόλυτη απαξίωση, ταυτιζόμενοι πλήρως με την αντι-αυτοδιοικητική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη (π.χ. πλήρης απαξίωση του Δ. Σ. με μεταφορά όλων σχεδόν των αρμοδιοτήτων στην ελεγχόμενη Οικονομική Επιτροπή, κλπ)».
Σύμφωνα με την παράταξη, «όσα άσχημα έχουν συμβεί στη θητεία τους μέχρι σήμερα, που είναι πολλά και πρωτόγνωρα, ξεχνιούνται αφού σε κάθε επόμενη συνεδρίαση, προκύπτουν τα νέα «κατορθώματα» αυτών των …δυναμικών πρωταγωνιστών».
Και επικαλείται για τη συνεδρίαση (24-9-2021) άλλα « δύο «ανδραγαθήματα».
Το πρώτο είναι η αποτυχημένη προσπάθεια του προέδρου να συμμετέχει στην ψηφοφορία δημοτικός σύμβουλος που απουσίαζε σε εκδήλωση στο Κηποθέατρο! Είναι ένα γεγονός που δεν επιδέχεται σχολιασμό, γιατί απλά «γράφει» από μόνο του!
Το δεύτερο είναι η πρωτοφανής και αγαστή συμπαιγνία του συνόλου των παρατάξεων της δημοτικής αρχής, προκειμένου να μην επανέλθουμε στην κανονικότητα της δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών οργάνων, παρότι ο νόμος πλέον το επιτρέπει από τις αρχές Αυγούστου!
Εδώ η «συμπαραγωγή» προέδρου, δημάρχου και Θ. Σολδάτου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν πρόκειται να μεταφέρουμε αναλυτικά τι διαδραματίστηκε στη συνεδρίαση, είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να ενημερωθεί.
Γεγονός είναι ότι με περίεργο τρόπο ανακοινώθηκε από δημοτικό σύμβουλο της Παράταξης Θ. Σολδάτου, ότι δεν κατατέθηκαν τα πιστοποιητικά των εμβολιασμένων της Παράταξης, επειδή θεωρούν ότι η Λευκάδα είχε και προφανώς έχει κατ’ αυτούς αυξημένο ιικό φορτίο και δεν έπρεπε να γίνουν δια ζώσης συνεδριάσεις!
Δεν ενημέρωσαν όμως του πρόεδρο του Δ. Σ. όπως θα έπρεπε αλλά τον…δήμαρχο! Ο πρόεδρος αφού μάταια προσπάθησε να καλύψει την αποκάλυψη, δήλωσε άγνοια (!), ανακοινώνοντας ότι έχουν κατατεθεί μόνο 16 πιστοποιητικά (σε σύνολο 33 συμβούλων).
Αστεία πράγματα, αν αφορούσαν βέβαια μόνο αυτούς τους ίδιους. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι!
Οι παρατάξεις Σολδάτου, Καλού, Λιβιτσάνου ξεπέρασαν κατά πολύ λοιμοξιολόγους και υγειονομικές επιτροπές. Έτσι και ενώ φαίνεται (από τις πράξεις τους) ότι διαφωνούν με την κυβέρνηση και τα μέτρα που παίρνει μη αποδεχόμενοι τις δια ζώσης συνεδριάσεις, την ίδια στιγμή συμφωνούν μαζί της …σιωπώντας για τους 25 μαθητές ανά τμήμα, κλπ.
Είναι, ίσως, η μοναδική δημοτική αρχή που αντιδρά, όπως αντιδρά, πάντα βέβαια για το… καλό της κοινωνίας!
Ο κάθε πολίτης μπορεί να εκτιμήσει αν μας δουλεύουν, αν δουλεύονται μεταξύ τους ή αν έχουν χάσει τον έλεγχο! Εμείς πάντως εκτιμούμε ότι υπάρχουν σκοπιμότητες, ότι όλα είναι συμφωνημένα και ότι όλα συμβαίνουν επειδή ακριβώς τους βολεύει. Προσπαθούν να αποφύγουν συνεδριάσεις με φυσική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Πνευματικό Κέντρο, κλπ. Αυτοί γνωρίζουν το γιατί, όπως και όλοι πλέον το υποπτευόμαστε.
Τελικά η έντονη, απαράδεκτη και ακατανόητη επίθεση του δημάρχου Χ. Καλού, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί ζήτησαν το αυτονόητο, δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετέχουν σε επόμενη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, απλά επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό -κύριο χαρακτηριστικό αυτής της δημοτικής αρχής- και το άγχος που τους έχει κυριεύσει, μόλις στα δύο (2) πρώτα χρόνια της θητείας τους» καταγγέλλει , καταλήγοντας στην ανακοίνωση της , η Δμοτική Παράταξη “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”.

Exit mobile version