Σε πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα, που υποδηλώνει είτε πλήρη άγνοια των κοινοβουλευτικών ηθών είτε απλώς φόβο, προέβη σ στη Βουλή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις διαδικασίες απέλασης και επιστροφών.

Αντιδρώντας, με τρόπο απολύτως αθέμιτο, στην πρόταση του ειδικού εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη να προσέλθουν στην ακρόαση φορέων ομάδες πολιτών από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπως η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων Χίου, ο κ. Μηταράκης θεώρησε σκόπιμο να “υποδείξει” στην Εθνική Αντιπροσωπεία ποιοί φορείς πρέπει να ακουστούν και ποιοί όχι, με βάση την προσωπική του άποψη για την αντιπροσωπευτικότητά τους.
Πρόκειται, τονίζει , ο κ. Καμίνης , για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Αλίμονο αν οι Υπουργοί υποκαθιστούσαν τη Βουλή ως προς τους φορείς που καλούνται κάθε φορά να σχολιάσουν τα νομοσχέδια αποκλείοντας από τη διαδικασία όσους διαφωνούν με το έργο τους.

Παρά τις συνεχείς αντιδράσεις του κ. Μηταράκη, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής αναγκάστηκε να πάρει άλλες τρεις φορές τον λόγο για να επιμείνει για το αυτονόητο: να ακουστεί στη Βουλή η άποψη των κατοίκων των νησιών.

Ο Γιώργος Καμίνης, μετά το πέρας της συνεδρίασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Θεώρησα αυτονόητο πως σε ένα νομοσχέδιο που αφορά τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας αλλά και του Έβρου, οφείλει η εθνική αντιπροσωπεία να ακούσει αυτή, τη συχνά ξεχασμένη, φωνή της πραγματικής κοινωνίας. Η σπουδή του κ. Μηταράκη να αποκλείσει αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους από την κοινοβουλευτική διαβούλευση μας εξέπληξε με την κυνικότητά της. Υποδηλώνει τον φόβο του μπροστά σε αυτά που γνωρίζει ότι θα του καταλογίσουν όσοι ξέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και δεν μένουν στα παραπλανητικά στατιστικά που επιμελώς δημοσιεύει το Υπουργείο και επαναλαμβάνει ο Υπουργός σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του”.

Προηγούμενο άρθροΚαι ηλεκτρονικά ρύθμιση οφειλών μέχρι 100 δόσεις, στο δήμο Αθηναίων
Επόμενο άρθρο