Την αντίθεση της , στην απόφαση της Δημοτική Αρχή Φωστηρόπουλου , να προχωρήσει η κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στον Φλοίσβο, εκφράζει η δημοτική παράταξη «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΛΛΑΓΗ», επικεφαλής της οποίας είναι η Φωτεινή Κούβελα.
Η παράταξη «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΛΛΑΓΗ», θεωρεί “το έργο ασύμφορο με οικονομικές, περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις στον Δήμο και τους κατοίκους της, διότι:
• Το κόστος είναι τεράστιο. Με δεδομένη τη μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από την κυβέρνηση (ενέκρινε μόνο 200 εκ. αντί 1.056 σύμφωνα με το ν.3852/2010 ) που έρχεται σε αντίθεση με την ωρίμανση και εκτέλεση των έργων που ανακοινώνονται και χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ή από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας, την αμφίβολη οικονομική στήριξη από την Περιφέρεια, στο τέλος, το έργο θα κληθεί να το καλύψει ο δήμος ο οποίος θα οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία με κίνδυνο να μπει σε μεγάλη περιπέτεια. Ήδη, υπάρχει αδυναμία εκταμίευσης πόρων για την έναρξη της ανακαίνισης του εμβληματικού κτιρίου του Φλοίσβου το οποίο ανέλαβε η Περιφέρεια και σήμερα το έργο έπρεπε να τελειώνει.
• Η τσιμεντοποίηση του πάρκου θα καταστρέψει το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης αφού η κοπή δέντρων σε όλη την έκταση του πάρκου δε μπορεί να αντικατασταθεί. Η προμελέτη προβλέπει ότι η επιχωμάτωση είναι 1 μέτρο, ενώ κτίσματα εξαερισμού και ασανσέρ θα καλύπτουν μέρος του πάρκου.
• Θα επιδεινωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση αφού προβλέπεται μόνο μία έξοδος από το γκαράζ (400 θέσεων) προς την Λ. Ποσειδώνος και ένα μεγάλο μέρος της κίνησης εξόδου θα διοχετεύεται στο σώμα της πόλης σε βάθος αρκετών τετραγώνων.
• Το έργο δε θα εξυπηρετεί τη στάθμευση των κατοίκων της περιοχής. Κατά τη γνώμη μας και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, χρειάζονται μικρά πάρκινγκ σε πολλές περιοχές της πόλης και γι αυτό η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα η να προχωρήσει σε έρευνα απόκτησης χώρων και δημιουργίας θέσεων στάθμευσης.
• Η επιβάρυνση του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας από τις χρήσεις πολλών δραστηριοτήτων που έγιναν με προχειρότητα και χωρίς να προβλεφθεί από την αρχή το κυκλοφοριακό, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών και η οποία θα συνεχιστεί από την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών λόγω και της δημιουργίας του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης. Η λύση που επιχειρείται σήμερα έχει σκοπό να ανακουφίσει τις λειτουργίες του λιμανιού (mega yacht – εμπορική κίνηση κλπ). Αυτή τη σκοπιμότητα θα την πληρώσουν οι δημότες με την υποβάθμιση των συνθηκών κατοίκισης τους”.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η παράταξη καταψήφισε στην Δημοτική Επιτροπή την παράταση της κατά 6 μήνες σύμβασης μελέτης με τίτλο ‘Εκπόνηση κτιριοδομικών, περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών μελετών για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στον Φλοίσβο» .

Προηγούμενο άρθροΜέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμη η γέφυρα στο Βόλο
Επόμενο άρθροΜε Στεργίου και τους δημάρχους Παρανεστίου , Θερμού , Γορτυνίας , Παγωνίου στο ΔΣ η νέα ηγεσία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες