Την « αλήθεια για το έργο ύδρευση εσωτερικού δικτύου Μεσολογγίου» σε σχέση με τα όσα ισχυρίζεται η νυν Δημοτική Αρχή , διατυπώνει ο Μιχάλης Μπιλάλης από το συνδυασμό , “Δήμος για τα Παιδιά μας”.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.690.000 εκατ.ευρώ. και σύμφωνα με τον κ. Μπιλάλη , η μελέτη του , « είχε παραγγελθεί από την Δημοτική Αρχή κ. Αναγνωστόπουλου. Επί θητείας Δημοτικής αρχής Καραπάνου η μελέτη αυτή ολοκληρώθηκε ,ωρίμασε και πληρώθηκε. Μάλιστα είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Υποδομών, Διεύθυνση υδραυλικών και κτιριακών υποδομών, το 2017 για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης σε συνεννόηση με την τότε Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου.
Το μόνο που έκανε η νυν Δημοτική αρχή ήταν να πάρει την έτοιμη και ώριμη μελέτη και να την υποβάλει για χρηματοδότηση στην πρόσκληση της Περιφέρειας “Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης “ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”
Ο κ. Μπιλάλης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη που υπέγραψε την απόφαση ένταξης «ενός τόσου σημαντικού έργου πνοής για το Μεσολόγγι» και τονίζει « ευτυχώς που έχουν αναλάβει κάποιοι άλλοι τα μεγάλα έργα του Δήμου μας».